Captain’s log 1404 next deal

Antydde i förra logen att det kanske var dags att avsluta mitt kaptensskap. Har nu funderat klart och kommit fram till att jag gillar att vara kapten och jag troligen har en del ideer som jag ännu inte testat.

Orsak till min tvekan att fortsätta var :

  1. Tveksamma resultat
  2. Tidsbrist
  3. Egen satsning på bridgen

Resultaten kan jag inte göra så mycket åt, 2 misslyckade EM och ett dåligt NM. Dessa vägs dock upp av vinsten i MG.

Min yrkeskarriär har inte riktigt tagit den riktning som jag trodde när jag antog utmaningen. Som det ser ut för tillfället verkar det inte bli så mycket lättare inom den närmaste framtiden heller. Men vem vet jag är inte purung och jobbar på ganska kort kontrakt.

Jag har dock fått fullt stöd av UK (JK) samt min förtjusande sambo att fortsätta som kapten vilket naturligtvis är en förutsättning för mig.

Min egen satsning på bridgen har blivit en aning lidande eftersom kaptensskapet tar mer tid än man kan tro. Detta kommer att påverka mitt upplägg av den kommande säsongen eftersom jag och min partner kommer att göra en satsning mot veteranlaget vilket för tillfället är helt möjligt eftersom vi (öppna) inte kvalade till BB.

En sak som fick mig att slå bort mina tankar på att frivilligt avgå är att det händer mycket intressant på bridgefronten för tillfället.

Juniorerna matchas hårt internationellt och deras utvecklingskurva är brant. Dessutom verkar det som om Fredin rör på sig och möjligen försöker att än en gång göra comeback. Framtiden får utvisa hur det går.
Säsongen 2014-2015

Primärmål blir NM men även Slava cup (Moskva) är intressant. Öppna EM i Tromsö lockar en del, höstens öppna VM (Rosenblom) i Kina är också intressant även om vi inte kommer att deltaga med ett nationslag.

Mitt upplägg inför NM kommer att skilja sig från förra omgången. Jag har inte riktigt kraft att löpande följa upp ett Nordic race enligt tidigare. Inte desto mindre kommer en avslutande tävling inför NM att hållas på Tofta, troligen i början av april. Hasse har fullt upp nu under högsäsongen men har givit mig positiva signaler rörande en final.

Vägen till NM kommer att gå via Tofta. Inget par som inte spelat sluttävlingen där kommer att vara aktuellt för NM.

Hur tar man sig till Tofta ?

Jag har ingen god erfarenhet av trupptänket och tänker röra om lite i grytan denna gång.
Följande tävlingar kommer att ge möjlighet till deltagande i Toftafinalen.

  • Chairman’s Cup, 2-3 par
  • SM Par Open, 1-2 par
  • Svenska Cupen, 2-3 par
  • Allsvenskan, 2-3 par

Ytterligare kriterier är att de bäst placerade paren åtminstone har som avsikt att spela som ’ordinarie’ par och kan tänka sig att satsa på NM.

Antalet par på Tofta kommer att bli 14-16 och jag kommer förutom de par som direkt kvalar i via dessa tävlingar att bjuda in de par som jag anser kvalificerade. Laget kommer att tas ut direkt efter tävlingen och segrande par är garanterade plats i laget. Min förhoppning är att vi detta år kan ställa ett riktigt starkt lag. Vår trackrecord i NM behöver putsas upp. Vi syns i Örebro !!!

PG Eliasson
Captain Open team