Ronny fick 3 senilitetsvarningar i Malmö

Här följer en lite speciell bridgehistoria från en match i Allsvenskans division 3. Tre Sangs lag består av Rosemary Pålsson, Gunilla Berthagen, Carina Stjernfeldt, Lars-Göran Borgquist, Leif Larsson, Sven Fagrell och Ronny Blomdahl. Vårt lag har inte haft framgångar resultatmässigt så här långt, men det tycks hända en del märkliga saker vid vissa bord. Läs Ronnys egen berättelse om vad som hände under en av matcherna vid omgång två. Vill du veta mer om lagets framfart i sin serie så hittar du information om Division 3 Skåne här.

Här kommer Ronnys berättelse - Ronny fick 3 senilitetsvarningar i Malmö
Nästa varning innebär rött kort och avstängning. Jag glömde systemet två gånger och skrev ett fruktansvärt och oläsligt protokoll. Hade min läkare sett protokollet hade han sjukskrivet mig direkt.

Men det fanns de som var värre i matchen mot Ystad. En ystadspelare försökte spela ut mitt under budgivningen (två gånger). En annan ystadspelare spelade en hel giv med 11 kort. I slutläget med 2 kort kvar hade han inga kort att spela (lite pinsamt). Jag tillkallade tävlingsledaren för jag var säker på att någon hade gjort revoke i mitten av spelet. Han med 11 kort förnekade bestämt att han gjort revoke.

Men när jag kollat given idag så hade han gjort en stöld när han kunde bekänna färg ( med 13 kort). Enligt tävlingsledaren var det tillåtet att spela med 11 kort. Jag protesterade igen.

Har kollat med Fredrik Jarlvik på Skånes bridgeförbund och enligt bridgelagarna skall man, när man upptäcker felet rekonstruera given till sitt korrekta utseende. I min värld är revoken etablerad eftersom den upptäcktes flera stick senare.

Jag skall gå vidare med protesten.

Vi har redan en plusbricka(cirka 100 poäng), men döms revoke får vi cirka 500 poäng.

Jag återkommer i ärendet.

/Ronny Blomdahl