JSM-bloggen 1: Massor av (hand)sprit!

Följ helgens JSM på svenskbridge.se


- Finns det inga större förpackningar med handsprit?
- Har ni någon spray för desinficering av ytor?
- Var hittar jag plasthandskar?
- Nej du hörde rätt, nio flaskor.

Det ska arrangeras JSM och riksläger i bridge, men förberedelserna skapar snarare känslan av att jag ska öppna en infektionsavdelning på ett sjukhus. Jag tillhör själv inte någon riskgrupp och har blivit välsignad med ett utmärkt immunförsvar. Att känna oro över sjukdomar - även allvarliga sådana - kommer inte naturligt för mig. När helgens tävlingsledare Marie Åfors lade till ”massor av sprit” på listan över sådant som skulle tas med till spelplatsen Väddö tog det mig därför flera förvirrade sekunder innan jag förstod vad hon menade. 

Men nu har vi såväl sprit som detaljerade instruktioner till alla deltagare och ledare. Och vi har lånat bridgekryss av S:t Erik (stort tack till Mårten Gustawsson för hjälpen!) med en total vikt på ett knappt ton - åtminstone kändes det så när jag stuvade in dem i min bil. Alla kommer ha en egen budlåda, och faktiskt även en egen klädnypa att fästa sin deklaration med.

Det känns viktigt att poängtera att vi gjort vårt bästa för att vi följa riktlinjerna så noggrant som möjligt. Vi tar vårt ansvar, och vi har verkligen tagit med oss väldigt mycket sprit till juniorerna!

Mot Väddö!