Korttidsarbete av SBFs personal

Fr o m måndagen 20 april kortas personalens arbetstid.

Med hänsyn till minskade aktiviteter och minskade intäkter har avtal träffats mellan SBF och dess personal om införande av korttidsarbete (tidigare kallat: deltidspermittering) fr o m måndagen den 20 april. Åtgärderna är beroende av godkännande av Tillväxtverket.

Personalen förlorar dessvärre mellan 4 och 7 % av sin lön, men SBF sparar mellan 36 och 53 % av lönekostnaden.

Vi har givetvis för avsikt att strikt följa lagstiftningen och inte överskrida de gränser som satts upp. Någon form av intern kompetensutveckling kan ske inom ramen för bestämmelserna och kommer att utvärderas tillsammans med tillträdande Verksamhetschef.

Diskussionerna med personalen har präglats av samförstånd och ömsesidig vilja att göra det bästa möjliga i en besvärlig situation.

Det finns kvar en del arbetsuppgifter som måste lösas även om tävlingsverksamheten mer eller mindre upphört, och dessa uppgifter måste utföras under kortare arbetstid. Vi måste därför be alla medlemmar om förståelse för att vår service utåt inte alltid kan vara omedelbar.

Växeln kommer fortsätta vara öppen hela ordinarie kontorstid. E-mails kommer att besvaras så fort det går, men kanske inte samma dag. Support för dem som ordnar BBO-tävlingar kan inte påräknas, även om vi givetvis hjälper till i mån av tid.