Inger Carlsson - Gunilla Haraldsson vann KM Par Hcp 30+

Lördagen den 23 mars spelades årets upplaga av DM Par Hcp 30+, precis som ifjol arrangerad som simultanfinal på tre orter runt om i distriktet, varav Linköping var en. De lokala heatens egna resultat utgjorde samtidigt klubbmästerskap i disciplinen - det som lite extra krydda på moset.

(denna länk finner du ett längre referat från hela simultantävlingen.)


Heat Filbyter Bridge

DM Par Hcp 30+ spelades lördagen den 23 mars som simultanfinal på tre platser i distriktet: Linköping (13 par), Motala (12) och Norrköping (17). Finalisterna hade 33 brickors spel att se fram emot och ungefär halvvägs bjöd ÖMBF på lättlunch i form av korv med bröd.

Det blev en spännande tävling, med ideliga skiftningar i toppen. Ifjol belade Filbyters Inga-Lill och Lars Jönsson fjärdeplatsen, med inte alls långt upp till pallen. I år startade de trögt och fick istället lägga in en långspurt, som räckte till … ja, just det: en fjärdeplats. Snyggt så, efter den eländiga starten.

Vart och ett av de lokala heaten gällde dessutom KM Hcp 30+, och då endast med den lokala scoringen som underlag. I Linköping blev det verkligen strid på kniven på upploppet, där till slut det för tävlingen nykomponerade paret, Inger Carlsson - Gunilla Haraldsson, knep guldet, blott en halv poäng före Jönssons och med Ann-Margret Olsson - Gunilla Andersson ett fåtal poäng bakom.

Alla var tämligen överens om att man haft en trevlig lördag vid de gröna borden, och hoppades samtidigt att fler ställer upp till nästa års upplaga.

denna länk finner du det lokala heatets resultat.

denna länk finner du simultantävlingens resultat.

denna länk finner du alla rondrapporter från tävlingen.