Klubbnyheter

Filbyter Cup måndagskvällar närmar sig sitt slut och då det kommit önskemål från flera av våra spelare om fortsatt lagtävlingsspel också under sommaren, återupptar vi den modell som vi relativt framgångsrikt använde oss av under perioden november 2021 – januari 2022: individuellt lagrally.

Filbyter Bridges kursutbud våren 2022 ser du i tabellen nedan.

När klubben öppnades upp för live-spel 2021 beslutade styrelsen att ändra spelkvällar, något som också togs upp på klubbens årsmöte.

Vi i fyran, tillika Allsvenskan division 4, har sparkat igång idag och i heat Linköping deltar fyra lag. Fyra lag finns det också i vartdera heatet Kolmården och Motala, medan det i Norrköpingsheatet deltar sex lag - totalt 18 i hela ÖMBF är fler än på mycket, mycket länge.

Filbyter Bridge, Norrköpingsbridgen och Ljungsbro BK har beslutat att lägga onsdagstävlingarna för mindre rutinerade på is.

Orsaken är sviktande deltagarantal, vilket måste vägas mot tävlingsledarkapacitet.

ÖMBF bjuder in hela distriktet till en rolig och spännande lagtävling under två lördagar. Tävlingen utgör samtidigt kvalificering till allsvenskan div 3 hösten 2022.

Måndag 23 augusti spelades de sista matcherna i Strandligan där de 35 lagen samlats till slutspel på sju olika stränder.

Det var onekligen mycket nära att Mats Sjöberg - Håkan Strääf fått kliva högst upp på den digitala prispallen när finalen i SM Par Open avgjordes på den sista dagen i årets Onlinefestival. De var bland de tre främsta nästan hela tävlingen och ofta i ledning.

På tisdagsförmiddagen startade fjorton förväntansfulla par finalen i SM Par Nybörjare 2021 och som spelades på RealBridge under Bridgefestivalen Online.

Undersökningar visar på att s.k. mentorbridge, dvs en mindre rutinerad spelar med en mer erfaren spelare, är ett fint verktyg för att utveckla våra spelare.

Sidor