Klubbnyheter

Lördagen den 23 mars spelades årets upplaga av DM Par Hcp 30+, precis som ifjol arrangerad som simultanfinal på tre orter runt om i distriktet, varav Linköping var en. De lokala heatens egna resultat utgjorde samtidigt klubbmästerskap i disciplinen - det som lite extra krydda på moset.

Det blev en gastkramande upplösning av årets DM-final i Par Mixed, där på slutet striden kom att stå mellan i huvudsak tre par: Charlotta Jönsson - Per-Inge Helmertz (Skänninge BK/Motala Bridgeallians), Solvig Carlsson - Håkan Heggblad (Söderköpi

Sista etappen i säsongens DM Lag, tillika kval till SM i disciplinen, spelades lördagen den 10 februari och helgen 2-3 mars. DM Lag inom ÖMBF är som bekant ett maraton och inte många distrikt spelar så många matcher innan man är framme vid SM semifinal, som det görs hos oss.

Årets första parfinal, den i veteranklassen, gick av stapeln på RiksCity i Norrköping den 25 februari. Att tippa pallplatser är inte helt enkelt, ens i en så pass lång tävling som DM Par Veteran.

Norrköpingsbridgens traditionella Damligan avgjordes söndagen den 14 januari.

Kisa BS traditionella Trettonbridge spelades på trettondagen med 46 par på startlinjen. Tävlingen inleds med ett kval över 24 brickor varefter de 14 främsta paren går till A-final (och tar med sig sin procent från kvalet), nästa 14 till B-final och resterande 18 par till C-final. I B- och C-finalerna kan man glömma gamla synder från kvalet; dessa båda finaler startar nämligen från scratch!

15-16 juli spelades årets upplaga av SM Lag Mixed, inrymd under den traditionella Falkenbergsveckan. 17 lag på startlinjen, varav ett östgötalag bestående av Lena Lundqvist, Viveca Rappe, Jan-Erik Thomasson jämte den i Bridgefestivalens infodisk så bekante skåningen Dan Nilsson, som agerade reserv för indisponible Lars Lundqvist.

Nya Bridgeskolan (Stockholm) arrangerar sin traditionella bridgevecka på Söderköpings Brunn, i år veckan efter midsommar - 26-30 juli 2023. Veckan utgörs av en kombination av undervisning + träningsspel på förmiddagarna och tävlingsspel på eftermiddagarna.

Från Filbyter Bridge deltar två par: Eva Hydén - Raine Harju och Ann-Marie Whiteman - Roger Johansson.

Filbyter Bridge styrelse hade tisdagen den 16 maj styrelsemöte och beslutade då bland annat om sommarens tävlingsprogram.

Traditionsenligt avslutades DM-säsongen även i år med finalen i Par Open. 28 par hade kvalat in från distriktets (nästan) alla hörn och hade 54 brickor på sig att göra upp om såväl DM-titlar som SM-semifinalplatser i disciplinen.

Sidor