Välkommen till Svenska Bridgeförbundets Riksstämma 2017

Två år till har passerat revy och mycket har hänt sedan det senast var Riksstämma.
Aldrig tidigare har vi haft så många internationella framgångar och det verkar inte spela någon roll vilken disciplin det handlar om – svensk bridge är starkare än någonsin!

Deltagare | Program| Dokument |Motioner | Höstsilver | Hitta hit |

På hemmaplan kan vi notera att den så kallade juniorlådan som skapades efter förra riksstämman var igång i ett drygt år innan projektet med varm hand lämnades åter till förbundet och efter det har ett massivt arbete genomförts mest i form av materialframtagande. Nu kan vi se det ena efter det andra juniorprojektet poppa upp och förhoppningen är naturligtvis många nya juniorer till bridgen från skolans värld.

Vi kan också notera att ett nytt femårsavtal har slutits med Örebro för Bridgefestivalen, det gör att Bridgeförbundet är fast förankrat i Örebro för perioden 2018-2022.

Apropå Örebro så är vi där igen när det är dags för riksstämma, denna hålls på Scandic Grand Hotel lördagen den 7 oktober. Länkar till dokumentationen finns högre upp, listan fylls på löpande.

Årets upplägg på riksstämman är en nyordning, tidigare tematräffar har skrotats och vi hoppar rakt på föredragningslistan vid riksstämmans öppnande. Det gör att vi inte krattat i manegen och föregått vad som komma skall med vare sig budgetar, ekonomiska rapporter eller verksamhetsberättelser.
Ett skäl till detta är naturligtvis den rekordkorta riksstämman som ägde rum 2015 när det hela var över på mer eller mindre 30 minuter och vi ”tvingades” titta på BBO från Indien då Sverige mötte Polen i Bermuda Bowl finalen som då utspelades – vilket i och för sig var en trevlig och gastkramande föreställning där tyvärr Polen fick revansch på Sverige efter OS-triumfen i Lille något år tidigare.

Oavsett en eller två dagar, en ny styrelse ska väljas, motioner ska bifallas eller avslås, ekonomin ska nagelfaras och allt det där andra som hör till. De som kommer redan på fredagen har möjlighet att äta middag och spela ett trevligt höstsilver innan det hela drar igång lördag morgon. Helgen avslutas med en DTL träff den 8 oktober, nämnd DTL träff startar i samband med riksstämmans avslutande den 7 oktober.

Du som har blivit utsedd att representera ditt distrikt ska känna dig varmt välkommen och glöm inte att rapportera till ditt distrikt när du kommer hem!

Väl mött och lycka till!

Micke Melander
Svenska Bridgeförbundet