Alingsåstriumf i Mixedfinalen

Resultat Mixedfinal

Lördagen 10 december spelades distriktsfinalen för mixed par i ett vintrigt Mariestad. Klubben hade lagt stor kraft på att skapa ett trevligt arrangemang, vilket uppskattades mycket av spelarna.

Vid lunchpausen såg det ut som att som att förhandsfavoriterna Leif och Lena Johansson skulle bärga ännu ett DM-tecken, men en motig eftermiddag gjorde att paret föll tillbaka i fältet. Istället tog alingsåsarna Karin Johansson och Clas-Olof Olofsson över täten och drog fältet under eftermiddagen, i första hand utmanade av hemmaparet Kerstin Becker och Lars-Göran Nilsson.

Efter finalens 46 brickor stod sig ställningen hela vägen in i mål och Karin Johansson vann därmed sin tredje mixedtitel. För Clas-Olof Olofsson var det första titeln.

Förutom DM-final var tävlingen även kval till SM Mixed. Bäst av alla i tävlingen lyckades skövdespelaren Ewa Sjöberg i par med stockholmaren Göran Andersson, med förflutet i distriktet. Dessa spelade utom tävlan i distrikstmästerskapet då båda spelarna i ett par måste representera västgötaklubbar för att delta i distriktsmästerskapet.

Resultat kval DM Mixed
Kval till DM-finalen spelades på följande klubbar.

Mariestad
Hjo
Skövde
Levene
Borås
Alingsås