Karl är tillbaka

Daniel och Laura drar nu vidare till nya resmål på sin semester. Daniel tog en sista ”ringen” innan de for. Stort tack för att ni bidrog till lagen!
Karl tar nu tillbaka dagsrapporteringen.

Resultat och tabell finns sammanfattade i Dag-för-dag

Officiell sida | Resultat/Running Scores | Minisajt | Dag-för-dag | BBO | Här hejar vi |

Dag 6

Dags att återta rapportskrivningen…
Som vanligt var ledarna först att anlända till frukost. Ivar var för en gångs skull första ungdom, anledningen var att han var så hungrig att han var orolig att inte hinna äta tillräckligt Smile
Oftast småpratar vi lite historier och saker som har hänt i det förflutna vid just frukosten. Ivar berättade hur det kom sig att han började spela bridge. Det var Andreas Abragi som försökte ragga klasskamrater till fredagsbridgen på S:t Erik men alla sa nej. Ivar tyckte så synd om Andreas att han ville vara snäll och ställde upp. Resten är historia.. Smile
Bra jobbat Andreas!

Angående måltider, för någon dag sedan frågade Filip Harry om han ville ha en till minimunk till efterrätt. Nej jag är mätt så Harry och traskade i väg. Någon minut senare kom han tillbaka med en tallrik proppfull med potatisgratäng! Filip höll på att sätta sin tugga i halsen och trillade nästan av stolen. Harry utan en min: Jag äter bara för att det är gott.. Smile

Det serveras som sagt buffé vid frukost, lunch och middag och det finns alltid flera dessertalternativ. Filip har satt i system att han vid lunch och middag äter varannan tugga mat och varannan tugga efterrätt. Tobbe börjar alltid frukosten med frukt och en varm kopp choklad.

Match 1

U26 viktig match mot Italien, Erik – Castor & Alex – Sanna spelade. 11 och 16 in på bricka två respektive fyra kändes som en mycket bra start.
Castor fick ett jobbigt beslut. Vilket kort hade du vänt med efter budgivning under där 2-öppningen visar en 18-19NT och dam ut från partnern som du stjäl?

Castor resonerade att spelförarens A och K i kommer att ge ett kast och valde att spela partnern med K för att få ytterligare en stöld. Därmed vände han med låg vilket tyvärr blev fel när hela given såg ut så här.

Såväl Klara som Tobias stöttade Castors beslut och sa redan innan Castor lagt ner kortet att de hade spelat på samma sätt.
Slutresultatet skrevs till 14.77-5.23, en riktigt skön och välbehövlig seger mot ledande Italien i kampen om guldet.

U21 förlorade 33-17 mot Nederländerna (flickorna fick sovmorgon).

Match 2

Ännu en match på BBO för U26, denna gång mot Nederländerna. Klara & Tobbe fick vila även denna match. Vi var såklart hoppfulla för ännu en vinst och det började bra med 22-7 ledning. Sedan kom tyvärr ett antal stora förlustbrickor och slutresultatet skrevs till 2.82 -17.18.
Vi tar nya tag imorgon!

U21 fick med sig 5.30 vp mot Ungern (Filip & Andreas vilade) även denna match glömmer vi.

Match 3

För U21 vände det äntligen i matchen mot Norge där allt gick Maya Lo och Andreas väg samtidigt som Filip och Andreas höll emot. 19.13 vp kändes riktigt bra efter några matcher som gått emot.

Protokollet som Maya Lo och Andrea kom ut med såg ut så här:

Alla resultat på deras ledd, Christian Lahrmann från Danmark hade 10 av 12 resultat på andra ledden, tillsammans skulle de ha scorat + 102 imp Smile

Match 4

Här mötte vi det på pappret kanske svagaste laget, Irland.
Vi behöll samma laguppställning som mot Norge.
Matchen slutade 20-0 och vi börjar få medaljkänning igen, sju matcher kvar att jobba på!

Ikväll är det dags för Trekamp med tre lag där Lars står för lagindelningen (han fick verkligen klia sig i huvudet) men nu har vi tre jämna lag.

Från vänster är lagen:
Fair Play: Tobias Bern, Erik Hansson, Andrea Nilsson och Ivar Lichtenstein.
Ngavsdirts: Sanna Clementsson, Maya Lo Björk Heed, Andreas Abragi och Alexander Sandin.
Dölflop: Klara Gustafsson, Harry Hjort Warlenius, Filip Asplund och Castor Mann.

De tre grenarna är Skottkärrelöp, pilkastning och till sist chicken fight i poolen. Kort förklarat: En person har en annan person på sina axlar i vattnet sedan ska personerna som sitter på axlarna försöka få ner de andra som sitter på samma sätt, sist kvar vinner. Hur det kommer att dömas har jag ingen aning om men Lars har nog en plan. Fler bilder och resultatrapport kommer imorgon kväll.