Juniorlandslagen uttagna

Till Junior-EM i juli har nu truppledningen tagit ut våra lag

Juniorkapten Karl Asplund har tillsammans med truppansvariga Johnny Östberg och Mikael Grönkvist nominerat följande lag till nations-EM för juniorer som spelas i Veldhoven, Nederländerna, 19-26 juli.

Detta EM tjänar också som kvalificering till det junior-VM som kommer att spelas 2023.


U26 (truppansvarig: Johnny Östberg)

Sanna Clementsson - Alexander Sandin (BK S:_t Erik - Storsjöbygdens BK)

Sanna och Alex (båda 21 år) har bland annat ett JVM guld (U21) från 2018 på sin meritlista. Sanna är dessutom regerande världsmästarinna i damklassen, ett guld som hon skall försöka försvara de närmaste två veckorna! Då Alex numera bor och pluggar i Uppsala så får paret mycket bra och regelbunden träning i ligan på S:t Erik.

Castor Mann - Erik Hanson (BK S:t Erik -BK Borlänge)

Castor och Erik (båda 21 år) var också med i det vinnande JVM laget 2018. Grabbarna är dessutom regerande finska (!) lagmästare. Numera bor de lite långt ifrån varandra (Helsingfors/Lund) så merparten av träningen får ske via nätet, sannolikt via Castors nya bridgeplattform Bridgestars (konkurrent med BBO)!

Tobias Bern - Klara Gustafsson (Örebridgen)

Tobbe (21 år) och Klara (18 år) är rätt färska i junioreliten. Paret har gått starkt under säsongen och gjort bra ifrån i flera online-tävlingar, blev målfotoslagna i JSM och hade ett ok resultat i helgens OBS tävling. Tobbe och Klara spelar mycket bridge och dom har bra stöd i Örebro från bland annat familjen Grönkvist. Dessutom har dom bästa tänkbara mentor i form av Anders Morath.

Som ni förstår har vi höga förväntningar på detta lag. Medalj är ett självklart mål och vi hoppas på guld!


U21 (truppansvarig: Mikael Grönkvist)

Andreas Abragi - Filip Asplund Sivelind (BK St Erik - LudvikaBygdens BK)

Andreas (17 år) tillhör truppens mer rutinerade spelare och var med i U16-laget redan vid JEM 2017. Han debuterar nu i U21-laget tillsammans med Filip som har mycket bridge i generna. Med sina 12 år har Filip flera år kvar i U16-klassen men blir istället den yngsta spelaren i ett svenskt U21-lag sedan 2007. Paret har gått starkt under säsongen, framförallt i flera online-tävlingar, vilket lett fram till uttagningen.

Andrea Nilsson - Maya Lo Björk Heed (BK Albrekts)

Inget juniorlag utan representation från Varberg och BK Albrekts. Andrea och Maya Lo (båda 17 år) var även de med 2017 och tar nu steget upp i U21-laget. Förutom det egna spelet drar man ett stort lass kring att få fler juniorer att börja spela - en viktig insats!

Ivar Lichtenstein - Harry Hjorth Warlenius (BK St Erik)

Ivar (17 år) var med 2019 i Norge och spelade då tillsammans med Andreas. Nu bildar han par med Harry (17 år) som börjat spela bridge under pandemin. Paret tränar mycket och seriöst, bland annat under ledning av Tom Gärds.

Som kanske redan har konstaterats har vi ett ungt lag där flera av spelarna har många år kvar som juniorer och till och med ytterligare chanser i U21-klassen. Målet är i första hand att säkra en VM-plats men med bra spel kan det räcka längre än så.

För UK
Karl Asplund
Martin Löfgren