Juniorrapport från Budapest

Andrea Nilsson och Maya Lo Björk Heed rapporterar från sin resa till Budapest.


Vi har nu hunnit landa i vardagen efter några fartfyllda men långa dagar i Budapest.
Onsdag den 20 oktober 04:30 far bilen iväg från Kärradal, Varberg på väg mot Landvetter flygplats med Daniel (Maya Los pappa) bakom ratten. Ingen trafik och inga förseningar, allt gick som förväntat och tro mig, vi lyckades komma på rätt plan:).
I flyget mot Warszawa pågick de långvariga diskussioner och genomgångar av Lebensohl som är en nykomling i systemet. Tiden i Warszawa var kort, och de dröjde inte länge till innan vi befann oss på flyget mot Budapest där diskussionerna fortsatte. Efter drygt 3 timmars prat om Lebensohl kom jag (Andrea) och Maya lo fram till att vi borde testa det på den kommande tävlingen.

Vi mötte upp våra lagkamrater, Klara och Tobias från Örebro samt Ivar och Harry från Stockholm. Även Ida Grönkvist var på plats för att coacha oss och diskutera brickor. Spelet började redan första kvällen och när vi kom in i lokalen möttes vi av massor av bord med nästan vanliga skärmar, men med fyra Ipads runt varje bord. Detta är ett nytt koncept som det ungerska bridgeförbundet ville testa, och vi mötte även honom som hade kommit med idén från första början.

Spelet var indelat i två tävlingar, en lagtävling och en partävling. Många ungdomar hade blivit inbjudna att spela tävlingarna, från länder som till exempel Polen, Grekland och Tjeckien.

Spelet började runt 17 alla dagar utom sista, och pågick till 00. Detta medförde att vi hade hela dagarna på oss att hitta på roliga saker i stan, men också att de allra flesta till slut blev väldigt trötta framåt midnatt. Detta resulterade i att det kanske inte spelades lika bra bridge som det hade gjort om alla var pigga och alerta. På dagarna åkte vi och badade i varma källor, gick på museum, tittade in i parlamentet och passade på att shoppa lite.

I partävlingen kände vi en stor misskommunikation i framför allt försvaret. Vi kände hur resultaten dalade ner och de var inte alls rolig bridge. Det var orden “hitta på nånting bara” från Ida Grönkvist som fick oss att bryta de dåliga mönstret. Spelet blev helt plötslig spännande och vi gick helt klart utanför ramen på vissa brickor, men de gjorde motståndarna också. På en bricka mot våra kompisar från Lettland tappade dem garanterat kontrollen…

92
D98742
ED8
98
EKkn6
EK
Kkn43
EK4
108
105
1052
kn106532
D7543
kn63
976
D7
Nord
Öst
Syd
Väst
4 -4
Nord giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Andrea
Maya Lo

Andrea satt med nords kort och inledde budgivningen med ett 2 ruter, multi efter väst öppningspass. På något vis lyckas lettiska paret passa ner 4 hjärter. 4 bet gick de i zon, 400 in. I korten fanns 6sp.

Trots roliga stunder med det svenska laget har vi träffat på många nya människor. Resan var otroligt spännande och inte minst uppskattad av alla. Vi vill tacka Svenska bridgeförbundet och Lovebridge som gjorde de möjligt för oss att åka, men även Ida som var med och föregick med gott exempel. Speciellt när 5 juniorer åkte dit för plankning på tunnelbanan, då Ida köpt biljett och uppmanat oss andra. Den sjätte junior lyckades ta springnota. Sen dess fick Ida alla att köpa biljett utan protester:)

/Andrea Nilsson och Maya lo Björk Heed