MP-kalkylator (mästarpoäng)

På denna sida kan du experimentera med de nya formlerna för mästarpoäng såsom de presenterades på DTL-träffen 2019. Gå längre ned på sidan, mata in tabell och antal par, och klicka på Kör.
 
Tabellerna A=brons och D=silver är implementerade. Dessutom finns AY och AM som båda är justerade bronstabeller. Även DH=Höstsilver och DV=Vårsilver finns, men de är samma som D. Efterhand kommer denna sida att utökas med övriga tabeller för par, lag och individuell tävling.
 
Haken med A-tabellen vid stora parantal är beskrivet i dokumentet till DTL-träffen. Därför togs AY-tabellen fram för att råda bot på problemen. Efter det togs AM-tabellen fram av Martin Lindfors med ytterligare justeringar. Målet med AM-tabellen är att alla parantal ska ge lika många bronspoäng per deltagande par.
 
Tabellen C=brons, individuell är baserad på att vinnaren i individuella tävlingar precis som tidigare får 1,5 bp per deltagande spelare, att jämföras med 2,0 bp per par i A-tabellen. Den totala mängden bp som delas ut är proportionellt lägre än i AM-tabellen. För Funbridge-tabellerna CF och CFK (kort tävling) gäller halv respektive halv halv skala jämfört med C.
 
Alla formler kommer att aktiveras 1 sep 2020, dvs vid nästa byte av verksamhetsår enligt beslut på Riksstämman 2019.
 
Vid frågor och funderingar, kontakta Johan Grönkvist på kansliet.
 

Experimentera med MP-tabellerna

Tillgängliga tabeller: A, AY, AM, D, DH, DV, C, CF, CFK
Visa dokument med exempel till DTL-träffen 2019
Visa Martin Lindfors analyser och modifierade formler
Visa befintligt regelverk för mästarpoäng (2019/2020)