2014-08-16 Micke Melander rapporterar från JVM

2013-08-16 – Förväntade förluster

Gårdagen var en aning rörig, hoppade mellan att göra videointervju till att kommentera i raman och däremellan skriva i bulletinen och följa vad som pågick i spelet.

För Juniors och Youngsters har vi spelat en dryg tredjedel av matcherna. Våra regerande Europamästare i Youngsters ser ut att leverera igen vilket är väldigt glädjande.
Även om det inte är några jättemarginaler så är man där och laget spelar väldigt stabilt. Våra svenska mästarlag har skrapat ihop 91.19 VP och följs närmast av Norge på 88.91 och Frankrike på 83.49 sen är det första utomeuropeiska lag som härbärgerar fjärdeplatsen, Kina, på 79.08. Anmärkningsvärt är att Polen bara ligger på trettonde plats och har skrapat ihop 46.14 VP.

Idag har Youngsters att möta USA2, Kina och Kanada. Båda de Nordamerikanska lagen har halkat efter och sladdar i botten på tabellen. Så fortsätter laget leverera som man vant sig vid kommer vi sannolikt se dem i ledningen även imorgon.

För våra Juniors går det sämre, här måste man öka takten om det ska bli något slutspel. Det känns som laget ligger kring tionde och skvalpar stabilt även om gårdagen länge såg ut att ändra på förhållandena då man slog Polen och Danmark i de två inledande matcherna. Men bara oavgjort mot Egypten var förmodligen ett litet bakslag. Det är dock väldigt långt kvar och jag har en känsla av att svenskarna borde ha en förhållandevis bra kvot för närvarande då man mött många starka lag. Idag har de Singapore, Argentina, Frankrike och Finland på menyn. På papperet ser det ut som en behaglig dag där det gäller att hålla i mot Frankrike så att det inte blir ett nytt Kanada drama. Matchen mot Frankrike 15.20 kan dessutom ses på BBO.

Våra Kids går in på sin sista dag av kvalspel och har bara en match kvar. Här kom igår förväntade förluster mot Polen och Frankrike. Men laget möter idag i sin sista match Turkiet som verkligen inte imponerat så här långt. Förutsättningarna är goda att man ska kunna behålla sin fjärdeplats och därmed kvalificera sig för slutspelet och KO matcherna som börjar imorgon för deras del. Hotet mot Sverige och deras fjärdeplats är Italien som jagar några VP bakom – men de har Frankrike på menyn och det lär bli storförlust för dem.

Varför är då just Frankrike och Polen så bra? Jo, för att de har välutvecklade ungdomsprogram där de börjar träna sina juniorer tidigt. Om vi tar Polen som exempel har de ca 230 juniorer i klassen U16 noterade i sitt medlemsregister – en fantastisk siffra. Så snart de hade kännedom om att denna tävling skulle bli av satte de samman en veckolång träningscamp som avslutade med laguttagningen. Ca 30 av deras Kids var med på denna camp. Efter det har de tränats som övriga polska juniorlag. I Frankrike vet vi hur välutvecklat system de har för att i tidig ålder ta sig in i skolorna för att börja rekrytera nya juniorer…

När kidsen avslutat sin morgonmatch bär det av för dem på utflykt, WBF har ordnat guidad tur i buss (och båt, tror jag) för att åka runt och titta och lära mer om Istanbul. Inte ens lunch äts på spelstället utan matpåsar har gjorts i ordning så att avfärd kommer att ske mer eller mindre direkt efter avslutat morgonmatch. Undertecknad ska åka med på turen och dokumentera med artikel och bilder till morgondagens bulletin och naturligtvis även hem till Svedala.

Givar och annat godis har ni en uppsjö av i dagens bulletin, som finns att hämta på WBF hemsida.

Kom igen nu Sverige!
Micke

<< Föregående | Nästa >>

Här kan du läsa samtliga rapporter från JVM i Turkiet.

Rama

Här hittar du allmän översikt samt länkar till respektive klass. Du kommer också att hitta rapporter från lagen samt från Micke Melander som befinner sig i Turkiet.

Tom Gärds (coach), Johan Säfsten, Ida Grönkvist, Mikael Rimstedt, Ola Rimstedt, Per Leandersson (kapten)

Efter 10 dagars intensivt bridgespelande kunde våra 19-åriga juniorer i U21 knyta ihop säcken och ta med sig guldmedaljerna hem till Sverige!