Över hälften spelat

Våra fyra lag har nu bara ett fokus. Med åtta respektive nio matcher kvar är det bara en sak som gäller, det är uppåt i tabellerna!

Det öppna lagets kapacitet kommer inte på något sätt fram. Med sämre spel än normalt följer som vanligt även med lite missflyt som man verkligen inte behöver…
Vi tog 3.74 mot Grekland, 9.09 mot Wales och 0.48 mot Serbien, totalt 13.31 över dagen och nu 17:e plats i tabellen.
Det är bara åtta matcher kvar och dryga 25 vp upp till kvalspel.
Vi har förmodligen inte råd med ytterligare dåliga resultat så vi håller tummarna för att det vänder i morgon.

Damerna hade en stark dag med 17.59 mot Italien, 15 mot Island och 17.03 mot Irland. 49.62 över dagen och en andra plats i tabellen 1.66 efter Polen och 1.62 före Israel. Efter Israel är det ett hopp om drygt 13 VP ned till fjärde plats där vi hittar farliga Danmark som lurar i vassen… Vi har flera av topplagen kvar att möta och kan inte på något sätt slappna av. Crosstable by rank

Veteranerna tog 9.69 mot Belgien, 17.17 mot Schweiz och 6.25 mot Skottland. 33.11 över dagen och något sämre än kalkylen. Vi ligger på tredje plats, dryga åtta vp efter Polen och knappa fyra efter Danmark. Även här har vi många av topplagen kvar att möta, så ingen tid för att spara på krutet. Crosstable by rank

Mixed började med 8.24 mot Danmark, följde upp med 18.97 mot Irland och avslutade med 2.69 mot Italien. Ett dagsfacit om 29.90 och man ligger nu på plats åtta som innebär att man kvalar in till VM.
Det är nio matcher kvar. Danmark och Serbien nafsar oss i nacken så det gäller att ha fokus uppåt och inte tappa onödiga poäng.

Måndag 20 juni

Öppna lagets dagsschema är på pappret den svåraste dagen under mästerskapet. Estland, Schweiz och Polen står för motståndet och det är kanske vad som krävs för att det ska vända. Vi håller tummar och tår för en bra dag! Matcherna mot Schweiz och Polen visas p BBO. Peter Bertheau och Simon Hult vilar första matchen.

Damerna inleder mot alltid svåra England och har sedan Schweiz och Spanien som båda ligger i bottenskiktet av tabellen. Vi beställer ytterligare en bra dag av våra vassa damer och missa inte att matchen mot England kl:11.00 visas på BBO. Jessica Larsson och Kathrine Bertheau får en ledig förmiddag.

Veteranerna spelar bara två matcher imorgon, mot Irland och Frankrike. I dagens sista match är det sedan dags för frirond med 12 säkra vp in.
För att följa kalkylen behöver vi runt 37 inkl frirondspoängen. Vi tror på det! Anders Morath och Johnny Östberg vilar första matchen.

Mixed har Rumänien, Turkiet och Nederländerna på måndagen. Ett överkomligt motstånd där det gäller att plocka många poäng.

Svenskt på BBO måndag

11.00
Dam: Sverige - England

13.45
Open: Sverige -Schweiz

17.30
Open: Sverige - Polen