Kort speldag

Förutom för mixedlaget har det idag varit en dag med endast två matcher. General Assembly hölls under förmiddagen och bl.a. vår egen Ida Grönkvist blev invald i EBL:s verkställande kommitté. Grattis till Ida och grattis till oss medlemmar!

Det öppna laget fortsätter att ha det tungt. Idag blev det 4.62 mot Israel och 4.26 mot Kroatien, totalt 8.88 över dagen och en nionde plats i tabellen. Över hälften av tävlingen är nu spelad. Det är fortfarande många matcher kvar och vi har mött de flesta i toppen, men vi måste börja vinna nu.

Mixedlaget spelade morgonmatchen med reserven Linnea Edlund som gjorde debut som landslagsspelare då Ida var tvungen att närvara vid EBL General Assembly. Resultatet blev 5.20-14.80 mot Serbien. Till match två kom Ida, som nyvald EBL-ledamot, tillbaka och laget tog 15.74 mot England för att sedan avsluta med 17.31 mot Norge. Över dagen 38.25, totalt 99.13 och nu åttonde plats i tabellen.

Damlaget som fick sin frirond idag spelade endast en match, mot Norge. Vi fick med oss 9.69 och med 12 för frironden har vi nu 107.27 och ligger på andra plats i tabellen, 0.3 vp efter Israel.

Veteranerna startade dagen med att ta in 12.55 mot Rumänien och fick sedan med sig 14.18 mot Nederländerna. Totalt 26.73 vp och vi följer kalkylen med lite plus i kanten! Vi ligger på andra plats i tabellen 4.82 vp efter Polen.

En bricka från i går. Hur gick 4 X fyra bet? Brickan

Söndag 19 juni

På söndagen spelar samtliga lag tre matcher.
Det öppna laget är i stort behov av poäng. I morgon väntar Grekland, Wales och Serbien vilket ger en god chans att avancera till högre nivåer i tabellen. Vi tror att laget fixar det! Ola och Mikael Rimstedt vilar den första matchen.

Mixedlaget har en på papperet svår dag då de möter Danmark, Irland och Italien. Kan man vinna samtliga tre matcher kommer man att ligga bra med i tabellen. Om inget oförutsett inträffar spelar originalfyran resterande matcher.

Damerna känns väldigt stabila. I morgon har vi tre ”mellanmatcher” med Italien, Island och Irland där det är viktigt att ta många poäng för att ha chansen på medalj. Glädjande nog harJan Kamras fixat så att även damerna visas på BBO. På söndagen visas våra damer i den tredje matchen mot Irland. Systrarna Ylva Johansson och Louise Hallqvist vilar den första matchen.

Veteranerna börjar mot Belgien som ligger på tredje plats, följer upp med Schweiz på elfte plats och avslutar med Skottland på tolfte plats. Vi kalkylerar med runt 37 vp i morgon, men hoppas på dryga 40 Smile
PG Eliasson och Gunnar Elmroth får ledigt första matchen.

BBO söndag

Mixed: Sverige - Danmark kl: 11.00
Dam: Sverige - Irland kl: 17.30

Heja Sverige!