Höstinformation

Så här dags ett normalt år skulle vi ha hunnit genomföra vårt årsmöte och vara igång med vår vanliga verksamhet för fullt. Men detta är inget normalt år. Ett drygt halvår nu har vi inte haft någon verksamhet över huvud taget till stor besvikelse för oss alla. Och något årsmöte känns inte möjligt att genomföra i närtid på grund av myndigheternas direktiv om antal personer samlade på samma ställe. Skulle alla våra 215 medlemmar för en gångs skull vilja infinna sig till årsmöte (vilket är allas demokratiska rättighet) hade vi fått avvisa väldigt många. Så vi har i styrelsen beslutat att skjuta upp årsmötet till dess myndigheterna kommer med andra direktiv. Det är vår förhoppning att alla medlemmar känner att detta är ett riktigt beslut.

Vi är medvetna om att det finns klubbar som startat ”covidsäker bridge”. Vi har diskuterat detta ingående i vår styrelse och är ense om att vi inte vill medverka till att ingjuta falsk trygghet hos våra spelare med hjälp av plexiglaskryss och munskydd etc. När vi känner att vi kan starta upp verksamheten igen vill vi kunna göra detta på ett så normalt sätt som möjligt och låta var och en ta ansvar för sig själv och sin hälsa genom att hålla avstånd eller stanna hemma om man känner sig osäker. Vi kommer att följa myndigheternas restriktioner fullt ut.

Situationen har ju naturligtvis påverkat vår ekonomi i negativ riktning. Vi har försökt att få vår hyresvärd, Trelleborgs Kommun, att rabattera vår hyra under den här tiden men fått ett negativt besked därifrån. Vi har ansökt hos Kultur- och Fritidsnämnden om kompensationsstöd för lokalkostnader och glädjande nog har man beviljat oss stöd med 15.000:-. Detta belopp, som kommer att betalas ut under oktober månad, motsvarar drygt 1½ månadshyra och är mycket välkommet. Eftersom vi under ett antal år har haft bra ekonomi och pengar på banken har vi inte haft några problem att betala våra räkningar under det senaste halvåret. Men någon gång tar ju pengarna slut. Om den stunden närmar sig hoppas vi att våra medlemmar kan tänka sig att återigen stödja klubben ekonomiskt till dess vi börjar få in pengar på vår verksamhet igen. Ekonomin kommer under alla omständigheter att göra så att vi får dra in på en del saker när vi kommer igång igen. Till detta återkommer vi.

Styrelsen kommer att ha nästa möte i månadsskiftet oktober/november och då hoppas vi att situationen har ljusnat så pass att vi kan ta beslut om när vi kan genomföra årsmötet och sätta igång spelet igen.