Elitserien - Dag för dag 2

BK Lavec, Skalman och Harplinge ser ut att göra upp om medaljerna, men det är för tidigt att avgöra vilka valörer det blir även om Lavec har trumf på hand.

En halvlek in i morgonmatchen såg det ut som att toppkvintetten skulle segla iväg, med Lavec i ensamt majestät. Sedan visade sig några av lagen mänskliga med tillhörande förluster, så när röken skingrats efter andra matchen ledde Lavec, 20 VP före Skalman, några hundradelar före Harplinge, och sedan två ordentliga hopp ned till först Norrort och sedan Zmrzlina.

Kvällsmatchen bestod endast av första halvlek, och där visade Skalman, Uppsalabridgen att de inte tänker lägga sig platt. BK Lavec, Smile som inför sista omgången ledde med 20 VP ligger under klart mot Skalman som nu endast har 8 VP upp till Lavec. Harplinge BK tuffar på, 5 VP efter, och sedan är det stora hopp ned till Norrorts Bridge respektive Zmrzlina, Gävle BK.

Dagens starkaste insats stod Skalman, Uppsalabridgen för med 47 av 60 VP. Inom golfen benämns lördagen som ”moving day”. Det tog Skalman fasta på och rusade upp från fjärde till andra plats.

I andra änden av skalan har vi fortfarande de två lagen från Filbyter Bridge, Team Zang och San Sac, intill varandra, samt Ulricehamns BK på nedflyttningsplats. En bit in i sista halvleken för dagen hade Ebenius Crew, BK S:t Erik tagit sig upp över strecket, men efter några dåliga brickor för dem och några bra för Ludvikabygdens BK, Bosse är Ebenius Crew återigen under strecket med 6 VP upp till Storsjöbygdens BK, Morgan som besitter den ack så viktiga åttonde och sista platsen kvar i högsta divisionen.

Resultatlista efter rond 10:1

1. BK Lavec, Smile
Fredin-Sylvan, Larsson-Törnqvist, Andersson-Nielsen
2. Skalman, Uppsalabridgen
Ahlesved-Warne, Petersson-Karlsson, Hallberg-Wrang, Bertheau
3. Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen-Cullin, Dwyer

Dagens spaning: Chauffören och passageraren visar enad front och kör ”no comment” när redaktören försöker faktakolla gårdagens motorvägsspaning.