CD-skivor

Träningsspel på CD eller USB-minne!

Träna hemma med anpassade givar samlade på CD eller USB-minne.

Rogers Bridgeskola som drivs av Roger Olsson i Trelleborg och Scania Bridgekonsult som drevs av Anders Wirgren i Limhamn, har gett ut en serie lärorika bridgeprogram som Rogers elever (och givetvis även andra) skall kunna använda för att träna hemma vid datorn. Alla programmen bygger på det kursmaterial som Roger själv använder. Programmen finns även på ett USB-minne och går att köra utan CD-läsare i din dator.

Praktisk Grundkurs i Bridge

Rogers Bridgeskola har till vissa delar skrivit om sin grundkurs (för nybörjare) och sedan har Scania Bridgekonsult tagit fram ett träningsprogram baserat på den nya boken. Användarna får träna sig på givarna ända från det första budet till det sista kortet. Med jämna mellanrum får man svara på frågor, och efter en avslutad giv kommer ofta en fördjupad diskussion om varför det eller det budet var det rätta, eller varför spelföraren bör spela som rekommenderas.
Svårighetsnivå: Nybörjare

Träna Din Spelföring

Utgiven december 2009. Spelföringsprogrammet för tämligen nya bridgespelare, Träna Din Spelföring är lämplig för dem som har gått en Grundkurs eller Fortsättningskurs. Programmet är gjort av Scania Bridgekonsult, men Arnes Bridgeskola och Rogers Bridgeskola har bidragit med många goda råd. Svårighetsnivå: Mild, men stegrande.

Fortsättningskurs

(Bjud Bättre & Spela Bättre) Utgiven våren 2009.
Detta program innehåller inga ”konstigheter” när det gäller budgivningen. Användaren ska bara bli säkrare i budgivningen! Skivan är också inriktad på lite bättre spelteknik. Här gäller det att planera spelet redan i första stick och inte förlita sig på att motståndarna gör fel, så att kontraktet av den anledningen går hem. Skivan består av 96 givar fördelade på 8 kapitel. Svårighetsnivå: Medium

Påbyggnadskurs

Utgiven hösten 2008. Innehåller 100 givar, fördelade på tio kapitel. Användarna får träna sig på givarna ända från det första budet till det sista kortet. Med jämna mellanrum får man svara på frågor, och efter en avslutad giv kommer ofta en fördjupad diskussion om varför det eller det budet var det rätta, eller varför spelföraren bör spela som rekommenderas. Skivan innehåller en hel del spännande bud-konventioner. Svårighetsnivå: Tuff