Bridgen 2020

Kära BridgeVänner,

Året närmar sig sitt slut, ett år som inte har varit likt något vi tidigare upplevt, och eländet lär fortsätta en bra bit in på nästa.

Bridgesäsongen 2020 tog ett snabbt slut i början av våren och Ljunghusens Bridgeklubb gick i dvala. Styrelsen hade därefter många funderingar på möjlig verksamhet och vi följde det man gjorde i andra klubbar, men vi fann ingen modell som vi tyckte passade oss och vår bridgesamvaro, vi ville inte spela med plastskärmar, gummihandskar och visir.

På förhösten föreslog Torbjörn att vi skulle börja spela egna tävlingar på Funbridge, dvs att vi skulle spela digitalt enskilt och med/mot robotar men i en arrangerad tävling som Torbjörn kunde sätta upp. Det gör vi nu på tisdagar, torsdagar och söndagar och det är riktigt roligt och mycket lärorikt – robotarna gör ju nästan aldrig fel och deras kortminne är överlägset.

I början på november tog Torbjörn ett nytt initiativ; att spela bridge på BBO. BBO möjliggör spel med egen partner och man kan spela på dator, surfplatta eller telefon från plats man själv väljer och tävla mot andra par som sitter spridda – men tävlingen är ”live” och med begränsad tid, alltså som tidigare klockan 13.30 på tisdagar, vi roterar motståndarpar och vi som spelar vet vilka vi spelar emot, de flesta är våra spelkamrater i LjBK.

Dettas verkar bli en riktig framgång och det känns som att det här sättet är det bästa vi kan finna i dagsläget, så personligt som möjligt utan personlig kontakt.

Jag tror att ni som deltagit hittills tycker som vi och vi önskar att flera i vår klubb prövar att delta, det är lätt att komma igång och det är ”riktig” bridge, så som bridge ska vara.

Torbjörn har med sina initiativ, sin förmåga och arbetsinsats att organisera tävlingsverksamheten gjutit nytt liv i klubben och det ska vi alla vara honom mycket tacksamma för. Låt oss ta vara på de instrument han försett oss med tills den dag då vi åter kan samlas på golfklubben och ta fram bord, kort och budbrickor.

Nu önskar Styrelsen er en God Jul och ett Gott Nytt År

Skickat den: 
17 dec 2020 kl 14:59