Om Ljunghusens BK

Välkomna till Ljunghusens BK.

Vi spelar bridge i Ljunghusens Golfklubbs lokaler och på RealBridge.

Vi spelar måndagar 14:00 på golfklubben och på onsdagar 18:30 på RealBridge. Klicka på kalendern (symbolen överst till vänster på sidan) för att se när vi spelar. Där kan du även anmäla dig. Vi vill helst att du anmäler dig så vi har någon hum om hur många som kommer till spel.

Kommer du efter Bridgemate-programmet startats måste vi tyvärr avvisa dig eftersom det är omständligt att starta om och alla som kom i tid måste sitta och vänta.

Medlemmar (även före detta) i Ljunghusens Golfklubb har företräde att bli medlemmar i klubben. Vi har dock för närvarande ingen kö.
Medlemsavgiften 420 kr/år (2021) går till Svenska Bridgeförbundet (SBF) och Skånes Bridgeförbund.
Avgiften betalas in till SBF - Mer info om betalning på deras hemsida.

Vill man, kan man vara medlem i mer än en klubb. Detta kallas stöd(sido)medlemskap och ger samma förmåner och rättigheter som medlemskapet i hemmaklubben.
Att vara stödmedlem i Ljunghusens BK kostar 100 kr/termin. Betalas till
Bankkonto i Handelsbanken är 6726-913 162 728 eller med swish till 0709-892825 (Torbjörn Johansson).

• Medlemmar i LjBK spelar tills vidare gratis. Medlemmar i övriga klubbar anslutna till SBF betalar 30 kr. Avgiften kan vara högre vid enstaka specialtävlingar. För att undvika hantering av småpengar tillämpar vi swish eller klippkort med 10 klipp. Ett klipp är värt 30 kr. Klippkortet kostar300 kr och kan köpas kontant innan spel. Det går även bra att sätta in 300 kr på vårt bankkonto i Handelsbanken 6726-913 162 728 eller swisha till 0709-892825 (Torbjörn Johansson). Ange ditt namn i meddelandefältet.

• Spelare som ej är medlem i klubb ansluten till SBF betalar 80 kr.

Våra stadgar finner du i bilagan

• Vi har begränsad plats och kan ta emot högst 24 par på en tävling. För att säkerställa att du får spela är det därför bäst att anmäla sig till tävlingen på LjBK:s hemsida. Spelare, som skall delta i en tävling, skall vara på plats senast 15 minuter före start. Detta för tävlingen skall kunna starta och sluta på utsatt tid.

• Vid felaktigheter under spelet skall tävlingsledaren (TL) alltid tillkallas. Döm ej själva.

• Vi rekommenderar användning av stopp- och alertkort. Regler för detta hittar Du på Svensk Bridges hemsida. Där kan Du också hitta information om tävlingsformer, handicapregler, mästarpoäng m.m.