Sommarhälsning från Styrelsen

Sommarhälsning från Styrelsen

Hej, vi hoppas att ni alla har det bra denna konstiga sommar!

När och hur vi kan komma igång med spel på Havsblick igen står skrivet i stjärnorna, så det är inte lönt att spekulera om.

En del av oss har ju hittat till ”klubbspelet” på internet hos BBO, och håller igång bridgehjärnan på det sättet. Det finns ju fler sätt att spela bridge på nätet, förutom på BBO, även tex Funbridge. Bridgeförbundet har utförlig information på sin hemsida.

Här nedanför kommer några reflexioner kring BBO-spel.

Vi önskar er alla en så bra sommar som möjligt. Vi hörs och ses så snart som möjligt!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen i Lomma Bridgeklubb


Några personliga reflexioner från spel på BBO

Hej, jag tänker att det är dags för några sammanfattande personliga reflexioner kring det spel på BBO som vi, Bjärred, Lund, Malmö BK och Bridgehuset anordnar på nätet:

  • Tävlingarna har blivit en stor framgång. Senast i måndags var vi 60 par, i tisdags 38, onsdags 31 och torsdags 24. Det gör oss till största “klubb” i landet, ingen är i närheten ens. Totalt är idag 306 spelare anmälda till våra tävlingar.

  • Det går bra för Lomma/Bjärred-spelarna. I måndags tex fanns bland de tio främsta fem par härifrån om man tittar på handikapp, och fyra utan handikapp; och det i ett fält med 60 par! Om man tittar på andelen som spelar på BBO av samtliga Lommamedlemmar, så verkar vi vara mindre aktiva än en del andra klubbar. Flera av våra spelare spelar tre eller fyra kvällar i veckan.

  • Bredden på spelare är väldigt stor. Det finns enstaka spelare som har minus-handikapp, och det finns spelare med max-handikapp. Eftersom vi spelar alla tävlingar (med undantag för onsdagarna) med handikapp blir resultatlistorna spännande: höghandikappare placerar sig högt och låg- kommer ofta långt bak.

  • Stämningen och speldiciplinen är god. Alla är hövliga och alerteringarna kommer betydligt oftare än i “verkligheten”. Särskilt påfallande tycker jag det är att de riktigt duktiga spelarna inte har någon överlägsen attityd, utan tvärtom är vänliga tex när man frågor om vad deras bud betyder och är även i övrigt ödmjuka och trevliga. Tävlingsledarna säger att de har väldigt få eller inga ingripande,

  • Det tar några tävlingar att komma in i BBO-spelet. Bordet och korten ser lite annorlunda ut, och spelet verkar snabbare. Men efterhand har jag upplevt att jag har betydligt större koncentration på spelet och bättre överblick än annars. Och tiden är densamma som på klubben - 16 minuter per rond. En rolig och lärorik sak är att, om man är träkarl, man också ser spelförarens kort. Det är lärorikt, och ibland nervöst när man undrar varför partnern spelar som hen gör.

  • Det ger en extra tillfredsställelse när man lyckats bra på en bricka och man inser att man mött ett par som är riktigt duktiga. Alla har kanske inte klart för sig det, men vi spelar en form av barometer, dvs alla par spelar samma brickor samtidigt. Så om man vill kan man följa hur man ligger till efterhand.

  • Sammanfattningsvis det är roligt att spela på BBO med kända och mindre kända motspelare, och upplevelsen skiljer sig inte så mycket som i verkligheten. Och det jobb vi lagt ner för att få det att fungera känns verkligen meningsfullt när så många har glädje av det.

Så slutligen: hoppas att vi ses snart i verkligheten, och tills dess ses vi på nätet!

Med vänliga hälsningar,
Peter Aspe