Rapport från Klubbträffen

Rapport från Klubbträffen Håby 220402

Vid årets Klubbträff deltog representanter för 9 av 13 klubbar i distriktet förutom BDBF:s styrelse. Fokus på mötet var DM-tävlingarna och kursverksamheten.

Under pandemin valde TK i samråd med styrelsen att utlokalisera vissa DM-finaler för att de hade lämpliga lokaler och för att stimulera andra klubbar att anordna finaler. Detta fungerade inte helt väl då både DM-par open och DM-dam fick ställas in pga lågt deltagarantal. Alla var överens om att återinföra klubbkval i alla fyra par-DM:en för att få fler att delta. Ett minimum är att 4 par per klubbval vill kvala till finalen. Ett förlag från TA var att man i dessa kval inte delade priser till annat än 1:an så slipper man ha högre startavgift då SBF tar ut en avgift för varje kvalande.
Det framkom kritik om att informationen kring DM-tävlingarna kom med för kort varsel. Detta tar TK till sig och kommer att fortsättningsvis ha tydligare instruktioner.

BDBF framförde förslag om att instifta en Tävlingspool om 2-5 personer som är ansvariga för samtliga DM-finaler. Den främsta orsaken till det är att vi får en högre kompetens gällande tävlingsledare och sekretariat. Viktigt att diskutera detta i klubbarna så att den som känner sig manad anmäler sitt intresse.

BDBF har subventionerat startavgiften i DM-tävlingarna vilket inte har haft ngn effekt då deltagarantalet sjunker för varje år. Detta talar starkt för att startavgiften inte är avgörande utan snarare avsaknad av intresset av att delta. Här har klubbarna i distriktet ett stort ansvar att locka fler par/lag.

Skrivelse från Hunnebostrand/Kungshamn genomlästes och diskuterades. Lämnades utan några kommentarer.

I årets kval till DM- lag deltog 15 lag. Dessa delades upp i 3 grupper.
Hunnebo/Kungshamn 7 lag
Uddevalla 4 lag
Söder 4 lag
Att spela i grupper om få lag är inte optimalt pga få kvalmatcher. Klubbträffen var enig om att ha 2 st. centralorter. Hur man lägger upp kvalet lämpligast får TK fundera vidare på när vi vet antalet anmälda lag.

Klubbarna i BDBF har en mycket välfungerande kursverksamhet. På alla klubbarna är denna i stort sett ideell vilket är fantastiskt med tanke på hur många timmar man lägger ned. Störst chans att få bidrag till verksamheten är via studieförbunden eller att man hittar en sponsor.

TL2-utbildning kommer att ske i augusti. Kursledare Thomas Winther. Programmet är:
25/8 kl. 10:00-16:00.
26/8. Kl. 10:00-16:00.
Avslutas med skriftligt prov. Ort & lokal meddelas så snart det är beslutat.

Valberedningen
Dolf Bergman invaldes i valberedningen som nu utgörs av Dolf och Roger Nyman.