Domslut partävling tisd 8 febr!

Efter tisdagens spel var det två brickor som det skulle tas eventuella domslut om.
Sammanfattning: förklara buden tydligt med allt du vet och om du funderar och vill hålla igång budgivningen så dubbla eller avge ett bud men passa inte!

Bricka 2. Öst giv, N-S i zon.
Öst öppnar med 1 kl, som alerteras med förklaringen öppning utan 5-korts högre färg. Syd kliver in med 2 kl som alerteras med förklaring 2-färgshand med spader och en lägre, obestämt vilken. Väst bjuder 2 ru som äkta. Nord bjuder 2 hj. Öst vågar inte bjuda eftersom syd kan ha klöver. Syd bjuder 3 hj som passas runt. Efter spelet framkommer att syd inte kan ha klöver men det förklarades aldrig vi frågan om vad syds bud 2 kl betyder.
Citat från Generellt regelverk för tävlingar: ”Man ska göra sitt bästa för att i möjligaste mån ge en uttömmande förklaring av ett buds innebörd.
Slutsatser som kan dras av budsekvensen ska ingå i förklaringen.”
Domslut V spelar 4 kl, -1. 50 poäng till N-S.
Bricka 22. Öst giv, Ö-V i zon.
Öst öppnar med 2 ru som alerteras, multi-variant. Syd kliver in med 2 sp. Väst funderar länge men passar till slut. Nord passar. Öst tänker lite och bjuder 3 hj som följs av 3 pass.
Citat från Regelboken lag 16 B: ”All övrig information som kommer från partner och som kan föreslå ett bud eller ett spelsätt, är otillåten. Detta inkluderar påpekanden, frågor, svar på frågor, felaktiga och saknade alerteringar, uppenbar tvekan, onödig brådska, speciellt eftertryck, tonfall, gester, rörelser och speciella beteenden.”
Öst kan inte bjuda en gång till själv med de korten om inte partnern har bjudit något. Öst har bjudit pga väst tvekan vilket är otillåten information.
Domslut: Syd spelar 2 sp, +3, 200 poäng till N-S.