Lite information om RealBridge

Filbyter Bridge, i samarbete med Norrköpingsbridgen och Ljungsbro BK, introducerar nu RealBridge som komplement till tävlingarna på BBO.

Det ordnas såväl prov/tester och tävlingar, för mer information och föranmälan (obligatorisk), klicka här. Här finner du också vidare länkar till instruktioner och tips!

Vad är RealBridge”

Du har kanske läst på förbundets hemsida att en konkurrent till BBO har dykt upp: Real Bridge (hädanefter skrivet ”RB”). Om du är intresserad kan du läsa i den Forumtråd som skapats kring RB.

Det rör sig om en plattform där man kan använda såväl kamera som mikrofon/högtalare och därmed kunna såväl se som höra sin partner och sina motspelare, och därmed få en miljö som bättre liknar ”riktig” bridge. Det går dock även att delta utan kamera och/eller mikrofon, och då blir upplevelsen ungefär som på BBO idag (man kan då normalt se och höra andra, men inte bli sedd/hörd). Också när tävlingsledaren kommer till bordet kan denne prata med och se/synas av spelarna vid bordet.

Administrativt är det lättare att sköta saker kring RB-tävlingar, och t ex behöver spelarna inga BBO-dollar (eller på annat sätt betala sajten), utan RB fakturerar arrangören som i sin tur helt bestämmer hur deltagarna ska betala. För spelarna skulle det alltså betyda endast EN betalström, inte (som på BBO) två. Man tävlar också utan nick utan med sitt verkliga namn. Kostnaden för arrangören är likvärdig den vi idag betalar till BBO.

Det finns saker som än så länge inte är helt klara, ex vis hur man lägger upp en deklaration eller ett givanalysverktyg. RB har skapats på ett drygt halvår, men vi upplever dem som mycket lyhörda för förslag till förändringar/förbättringar.

Vad behöver jag?

  • En dator (laptop/stationär) eller platta. RB lämpar sig inte för mobiltelefon. Det är en fördel, men inte ett krav, att ha mikrofon och kamera, men det är starkt uppmuntrat, eftersom det höjer upplevelsen. Här är en länk till RealBridges sida där du kan testa kamera och mikrofon. Det är rekommenderat, om man har tillgång till sådant, att använda ett head-set, eftersom det tar bort omkringliggande ljud.

  • Har du inte tillgång till kamera och/eller mikrofon kan du än så länge vara med ändå, men vi uppmuntrar till att man skaffar denna utrustning. Vi kan hjälpa till att skaffa sådan, ring då Martin på 0706-306102!

  • RB spelas genom en webb-läsare, inte en app, så om du väljer att spela på en ”platta” så måste du kunna öppna en webbläsare, alltså samma sak som du läser dagstidningar på.

  • För dator/laptop, inklusive MacBook: rekommenderas ”Google Chrome”.

  • För IPAD: måste ”Safari” användas som webbläsare.

  • Betala startavgift: Det är ingen startavgift till själva plattformen, så inget behov av att köpa BBO-dollar eller liknande. Förbetalning sker till klubben, och information om detta finner du här. Har du frågor om detta: ring Martin på 0706-306102!

VÄL MÖTT PÅ REALBRIDGE