Ia och Linnea vann sitt tredje guld i DM-damer

15 par ställde upp i DM-damer, söndag 22 september. Förhoppningsvis får Uppland 2 platser i SM-finalen som spelas i Örebro under bridgefestivalen 2020.

Fullständigt resultat

Placering Namn Klubb %
1 Linnea Edlund
Ia Börling
Uppsalabridgen 60,71
2 Ann-Sophie Andersson
Joanna Tenggren
Rimbo BK 59,33
3 Eva Brantingson
Katrin Thorström
Väddö BK
Rimbo BK
58,93

Tävlingen sköttes av Ryszard Sliwinski, och i köket huserade Lisa Larsson med sin medhjälpare Alva Evelius-Nohrén. Lisa fixade fina snittar istället för mackor, och lagade en riktigt god lunch!

Lisa hälsar och skickar med recept på lunchen och brödet!

Gnocchi - Recept för 2 personer

  • 400 g gnocchi
  • 50 g smör
  • lagom mängd grönkål, färdighackad om man är lat
  • en näve kantareller
  • 8-10 babyplommontomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • riven pecorino- eller parmesanost
  • olivolja
  • citron

Koka gnocchin 2 min i saltat vatten.
stek den sen med rikligt med olivolja så den blir brun o knaprig

Salta och peppra, klicka ner smör och en massa salvia och 2 hackade vitlöksklyftor

Stek svamp och grönkål i egen panna, slå sedan ihop det med gnocchin och tillsätt pecorino- eller parmesanost, babyplommontomater och rivet citronskal och någon skvätt juice från en citron.

Majsbröd - ca 24 bitar

  • 7 dl majsmjöl
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk socker
  • 3 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 150 g smält smör
  • 1 dl riven ost

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda majsmjöl, mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Blanda i ägg, filmjölk, smör och ost.
Häll degen i en form, 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.