Ia och Linnea vann sitt tredje guld i DM-damer
Linnea Edlund
15 par ställde upp i DM-damer, söndag 22 september. Förhoppningsvis får Uppland 2 platser i SM-finalen som spelas i Örebro under bridgefestivalen 2020.
Placering | Namn | Klubb | % |
---|---|---|---|
1 | Linnea Edlund Ia Börling |
Uppsalabridgen | 60,71 |
2 | Ann-Sophie Andersson Joanna Tenggren |
Rimbo BK | 59,33 |
3 | Eva Brantingson Katrin Thorström |
Väddö BK Rimbo BK |
58,93 |
Tävlingen sköttes av Ryszard Sliwinski, och i köket huserade Lisa Larsson med sin medhjälpare Alva Evelius-Nohrén. Lisa fixade fina snittar istället för mackor, och lagade en riktigt god lunch!
Lisa hälsar och skickar med recept på lunchen och brödet!
Gnocchi - Recept för 2 personer
- 400 g gnocchi
- 50 g smör
- lagom mängd grönkål, färdighackad om man är lat
- en näve kantareller
- 8-10 babyplommontomater
- 2 vitlöksklyftor
- riven pecorino- eller parmesanost
- olivolja
- citron
Koka gnocchin 2 min i saltat vatten.
stek den sen med rikligt med olivolja så den blir brun o knaprig
Salta och peppra, klicka ner smör och en massa salvia och 2 hackade vitlöksklyftor
Stek svamp och grönkål i egen panna, slå sedan ihop det med gnocchin och tillsätt pecorino- eller parmesanost, babyplommontomater och rivet citronskal och någon skvätt juice från en citron.
Majsbröd - ca 24 bitar
- 7 dl majsmjöl
- 3 dl mjöl
- 2 msk socker
- 3 tsk salt
- 5 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 5 dl filmjölk
- 150 g smält smör
- 1 dl riven ost
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda majsmjöl, mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Blanda i ägg, filmjölk, smör och ost.
Häll degen i en form, 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.