Första steget till att återta Åland från finnarna...

måste väl ändå vara att ta över Mariehamns bridgeklubb?

Mariehamnarna tillhör sedan några månader tillbaka Upplands bridgeförbund, och nu i helgen sände vi dit en delegation för att inspektera det nya tillskottet till Svensk bridge.

Det var ett mycket trevligt besök, vi fick spela en 28-brickors-turnering mot fyra åländska par. Några spektakulära budgivningar och kontrakt minns jag inte, men på en bricka fick jag till ett vackert slutläge - i tionde stick såg träkarlen ut så här - enbart stiliga mustaschmän kvar på bordet!
Knektläge

Bridgespelarna delar sin lokal med flera andra verksamheter. Måndagar är bridge, onsdagar spelas det bingo, flera dagar i veckan spelas det dart, vilket är huvudverksamheten i huset. På fredagar är det ”huuto pussi”-kvällar! Först gissade vi på att det var någon exotisk finsk dansshow, men huuto pussi är tydligen även det ett kortspel med vissa likheter till bridge. Man kan nog hoppas på att en eller annan Huuto pussi-spelare kan lockas över till bridgen.
Regler för spelet finns här.
Klubbhuset

Turneringen vanns av Upplands eminente tävlingsledare, Ryszard Sliwinski i par med Torgny Svensson.
Tävlingsledare Ryszard

Annat bra att veta om våra nya bridgekamrater:

  • Varje måndag klockan 18.30 spelar de partävling på klubben
  • Mariehamn har ett fotbollslag som sedan 2004 spelar i Finlands högsta liga, Tipsligan. Inte illa för en ö med 28 000 invånare!
  • Bankomaterna heter Otto
  • ”Ålandsbridgen” spelas första helgen i mars, varje år på Hotell Arkipelag.
  • Mariehamns BK var tidigare Finlands äldsta bridgeklubb

Stort tack till Mariehamns BK för en mycket trevlig träff!