Förbundsstämma UBF 2017

Förbundsstämma och 70-årsfirande av Upplands bridgeförbund ägde rum lördag 9 september i Bridgens hus i Uppsala.

Årets stämma leddes av Hans Börling som ordförande, med Marito Karlsson som sekreterare. Stort tack för insatsen.

6 klubbar av distriktets 15 fanns representerade under stämman. En sådan låg uppslutning är beklagligt för demokratin i distriktet, och inför kommande år skall styrelsen göra sitt bästa för att uppmuntra klubbar att deltaga. Stämman 2018 planeras till lördag 15 september.

Upplands förtjänsttecken delades ut till Ahto Uisk för hans insatser för bridgen i Uppland. Ahto har under många år varit flitig som bridgeskribent, dels i Uppsala nya tidning, men även till tidningen Bridge, och i bulletinerna på festivalen. Dessutom har han varit en mycket omtyckt och uppskattad kursledare.

Styrelsen önskar välkomna Sture Wiman som ny styrelseledamot, och tacka Kjell Lindgren för sina insatser.

För att fira att distriktet fyller 70 i år anordnades singeltävling med silverstatus efter själva stämman. 45 spelare deltog i en fartfylld hela-havet-stormar-övning, under trygg och säker ledning av distriktstävlingsledare Ryszard Sliwinski. Mycket imponerande lyckades han hålla ordning på ett startfält med 3 sittepersoner! Marito Karlsson ledde tävlingen från första brickan, hela vägen in i mål.

Ett stort tack till Stefan och Åsa från Glashyttan Ulven som skänkte fina priser till tävlingen.

Placering Namn Resultat
1:a Marito Karlsson 61,05%
2:a Sveinn Bjarman 60,26%
3:a K-G Wanngård 60,13%

Eva Kangru vann priset för bäst resultat med handikappberäkning.
Fullständigt resultat

Efter tävlingen skickades gästerna ut på en tipspromenad och fick svara på 20 frågor med mer eller mindre bridgeanknytning. Segrade gjorde , med 17 poäng av 20 möjliga. Snyggt jobbat!

Kvällen fortsatte med en god middag levererad av Grönblads Mat och Event, där alla hedersgäster fick berätta om sina förtjänsttecken. Ulf Thorsson gav gästerna en trevlig resa genom minnen och anekdoter från UBFs historia.

Ett mycket stort tack till alla gäster, och festkommittén Lena Westman och Kjell Simonsson för planering och utförande av en trevlig jubileumsdag.