Sverige – vi har ett resultat

”Sverige – vi har ett resultat”, klassiska ord som används i omröstningsprogram på nationell TV där svenska folket ska få säga sitt. Det är allt från idol till melodifestivalen och liknande program. Faktum är att uttalandet också gäller årets upplaga av Svenska Cupen, vi vet nu vilka de 16 finallagen är som ska göra upp om segern i Svenska Cupen 2020.

Efter mycket om och men och ett antal noterade WO-matcher av olika skäl, främst att man inte varit beredd på att spela live efter Coronautbrottet eller det omvända att man inte vart beredd på att spela via BBO, har vi nu 16 finalklara lag.

Top-16 Svenska Cupen 2020

 1. Team Zang, Linköping
 2. Kusinerna, Svängsta
 3. Nilsson, Malmö
 4. Cosmos, Göteborg
 5. IMPPossible, Halmstad
 6. Narre, Östersund
 7. Skalman, Uppsala
 8. Janne, Stockholm
 9. Glopson, Umeå
 10. Bunk, Tollered
 11. BK gröna kvistar, Örebro
 12. Jaha, Örebro
 13. Outsiders, Tyresö
 14. ABB Tomas, Västerås
 15. Albrekts T-Bone, Varberg
 16. Zmrzlina, Gävle

Lagen ovan nämnda i den ordning de blivit finalklara och i övrigt utan inbördes ordning.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi har två finallag i Göteborg, Örebro och Stockholm. I övrigt är det lag från Malmö i Söder till Umeå i Norr. Samtliga lag kommer att spela på en överenskommen spelplats lokalt. Det kan hända, att spelare som tillhör ett lag - men bor på annan ort, kommer att spela tillsammans med annat än sitt lag. Alla spelplatser kommer att ha en av SBF utsedd spelledare som övervakar att allt går rätt till och finalspelet görs via BBO. Alla matcher kommer att kunna gå att följa live via BBO.

Lottning

Vi har tidigare aviserat att lottningen ska göras innan spelstart, detta behövs såklart inte nu, utan lottningen kommer göras och livesänds på Youtube den 4 november, 18.15. Mer om detta i egen nyhet senare.

Finalspelet

Själva finalspelet äger alltså rum den 12-15 november. För hela programmet se här.