Sex lag diskvalificerade i Svenska Cupen

En anmälan har lämnats in om att otillåten spelare ska ha använts vid spel i Svenska Cupens femte omgång som just färdigspelats, anmälan rör hela sex olika matcher och spelare.

Följande lag har av tävlingsledningen diskvalificerats efter att utredning skett så att det inte förelåg några felaktigheter; Lille skutt, PJO, Strubbe, OAK, Prefabsystem Syd och Gafi. Skälet i samtliga fall är att medlemsavgiften för någon av spelarna i berörda lag inte erlagt medlemsavgift före lagets match spelades i omgång fem.

Regelverket säger så här

2.1 SPELARE

Det är varje spelares eget ansvar att kontrollera att medlemsavgift är erlagd före det att vederbörande deltar i sin första match. Observera att tävlingen, för vissa lag, fortsätter in på nytt verksamhetsår, varför medlemsavgift i så fall måste vara erlagd också för det nya verksamhetsåret för match som spelas under detsamma.

2.1.1 OTILLÅTEN SPELARE
Som otillåten spelare räknas sådan som inte erlagt medlemsavgift enligt punkt 2.1 eller som tidigare deltagit för annat lag i SC 2020.
Lag som använt sig av otillåten spelare diskvalificerar laget från vidare spel i SC. Det motståndarlag det diskvalificerade laget senast mötte, i det fall motståndarlaget förlorat matchen, blir då kvalificerat för spel i nästa rond.

Mästarpoäng utdelas dock efter spelat resultat i de fall det icke-felande laget vunnit matchen, annars inte.

Lag som gör comeback

Detta gör att motståndarna till de lag som diskvalificerats och egentligen förlorat i omgång fem nu tilldöms segern via diskvalificering och övertar det andra lagets plats. De lag som gör comeback är ”Rörets Röra, Malung, Alberget 4A och Helvic”. Vän av ordning uppmärksammar nu att detta bara är fyra lag, det var ju sex diskvalificerade lag. De sista två ”Strubbe” och ”Gafi” mötte varandra i rond fem, där båda lagen hade otillåten spelare varför det lag som borde ha mött vinnaren från den bataljen omedelbart går vidare från seger på WO nu i rond 6.

Samtliga inblandade lag är vidtalade och informerade.

De nya matcherna är:

Siwwes straffdubblare vs Malung
Åmål Hulta vs Rörets Röra
Sansa Warriors vs Alberget 4A
Helvic vs Hebbes gäng

Kontroll har genomförts så att ingen av dem mött varandra tidigare i årets upplaga av Svenska Cupen.

För hela rond 6klicka här.

Med vänlig hälsning,

Micke Melander
Tävlingsledningen
Svenska Cupen