Svenska Cupen - Dag för dag 3

Inte nu heller

Trots en prydlig storslam av syskonen Sivelind lyckades Gubbvarning inte ta sin första segmentvinst. Team Paper Moon tog ändå 28-20 och ökade på den sammanlagda ledningen till 156-103.

Naturligt är 53 imp inte ointagligt på 16+16 brickor men det är jämförbart med ungefär 17-3 i en normal 24-brickorsmatch. Hur ofta händer det mellan två någorlunda likvärdiga lag?


Även tredje segmentet såg ut att gå i norrbottningarnas favör men på de allra sista brickorna kunde Gubbvarning utjämna till 40-39. Sammanlagt leder Team Paper Moon dock med klara 127 och än finns inga tecken på en svängning.


Redan i första segmented stod det klart att norrbottningarna inte kommit till Uppsala för att titta på domkyrkan och Flustret. Andra segmentet innebar en än tydligare avsiktförklaring. Nyblivna elitserielaget från Ludvika hängde inte riktigt med i svängarna när Team Paper Moon satte tryck på tillställningen.

Segmentet slutade 50-15 och Norrbotten leder därmed med 88-43.


Gubbvarning har ju haft en ganska problemfri resa fram till finalen och måste gälla som favoriter mot Norrbottens Team Paper Moon. Men första finalsegmentet – 16 brickor av 96 – visade en annan bild.

Särskilt Eric Arvidsson och Karl Asplund kom alldeles snett in i matchen och blev obönhörligt straffade för det. Ett tag såg det ut att bli över 30 imps underläge men mot slutet av segmentet blev det bättre ordning på spelet och siffrorna stannade vid 28-38.


Visa alla … |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv