Nu drar Svenska Cupen igång igen!

  • Ska Greven få spela med i nästa års finalspel – eller blir det till att bakblåsa igen?

Det känns som om det bara är några veckor sedan vi var i Uppsala och såg Westerlund dra det längsta strået mot Stensson men faktum är att månaderna passerat revy och det är spelstart för 2015 års upplaga. Vi har 467 lag till start och vem ska vinna i år? Här kommer lite kommentarer om utvalda matchen från Rond 1.

Nu handlar ju inte Svenska Cupen om vilket distrikt man tillhör utan snarare var man ligger geografiskt med sitt postnummer så här kommer några intressanta möten:

187 36

Herrejäklar!! Det här hade ju kunnat vara en final i Svenska Cupen. Det är bara att plocka fram autografblocken och bege sig till Täby när lag bridgebertheau skall ta sig an lag TopBridge of Course. Idel stjärnor (och Per Leandersson) drabbar samman i månadens toppfight!

216 22

I Limhamn (Malmö) kommer en av fjolårets storfavoriter ”Scania” ställas mot ”Sing Sang”. Scania blev då utslagna i sista ronden innan finalen av ”50 med omnejd” som senare i finalspelet visade att det inte var någon tillfällighet då de tog sig ända till semifinal och fick se sig knappt slagna av segerlaget från Göteborg. Men borde inte ”Sing-Sing” varit ett mer respektingivande lagnamn än ”Sing Sang”? Med tanke på motståndet hade nog kanske ”Bangkok Hilton” varit det bästa valet för att sätta skräck i skånepågarna.

231 42

Även Bk Zonen har på kort tid skapat en tradition att deltaga med många lag i SC. Magister Olsson leder lag Zonen Roger med sträng hand och Anders Berkmo och kompisarna i lag Zonen Zonett få ren tuff uppgift redan från början.

411 32

Everfresh gör comeback i SC efter att ha pausat ett år. Man har lyckats värva fjolårsvinnaren Göran Selldén som dessutom bär kaptensskapet. Lag MoreBid med Jan Konar i spetsen får en tuff uppgift i första matchen trots ett lagkraftig och rutinerat lag.

411 34

Lag Westerlund har dränerats på i princip alla spelare trots succén 2014 då man vann hela klabbet. Kvar på skutan finns kapten Westerlund som i sällskap med sin gamle parhäst Kent Johansson och strävsamma Åsmo/Ovesson säkert blir att räkna med i år igen. Man möter i första matchen ett kolossalt rutinerat lag där Sten-Åke Thunberg fått ihop ett gäng som troligen spelat alla givar som finns tillsammans!

432 32

Som vanligt är Bk Albrekts fantastiskt duktiga på att ragga lag till Svenska Cupen. I första omgången är det dags för Hallands vassaste pizzabagare Villy Havasi att visa att han även kan bemästra svårhanterade trissingar och betvinga busen Mats Ahlström redan i första rundan!

756 43

En annan som fick titta på under årets finalspel var ”Greven” och hans vänner. Greven tycks tro att lagmedlemmarnas framgånger i allsvenskan ska vara tillräckligt för att föra laget till final i år och inte bli utslagna redan i Rond 4 som 2014. Var och en är salig i sin tro, vi tror att Greven skulle ha lättat på transferplånboken och förstärkt för att de ska kunna nå fram till årets final, de har ju trots allt hemmaplan i och med att det hela avgörs i Uppsala! Dock kan det vara så att lag ”Torsson” mycket väl kan banka ut greven, men man har ju två chanser från start så kanske kan Greven gripa det andra halmstrået för att ta sig vidare till den efterlängtade finalen…

782 34

I Malung kan vi notera ett inbördeskrig kommer inträffa. Pär Unander med sitt ”Utfyllnadslag” ska in och fajtas med ”Johnny” och hans vänner. Säkerligen läge för många psykningar innan drabbningen äger rum. Lär bli stenhårt – frågan är; vem hinner först till 3 sang av dem?

803 11

En av fjolårets stora skrällar ”Snipers” har i Gävle blivit lottade mot främlingslegionen ”Hit a Worm”. Kommer kapten Maltein i masklaget verkligen klara av att spela sina matcher med bara fyra spelare? En gissning är att vi ser fullt manskap i laget (8 spelare) om de tar sig till Rond 3 – allt annat vore en överraskning. Laget hade väl 20-talet spelare anmälda till sitt allsvenskalag i tredjedivision bara för något år sedan… och ska krypskyttarna ta sig ända fram till final igen, de måste ses som klara favoriter i Rond 1 efter fjolårets uppvisning.

Där finner du en trevlig Snipersgiv från 2014 års kvartfinal mellan ”Snipers” och ”Westerlund”.

Lycka till med liret och se till att ha riktigt kul!

Roger Wiklund & Micke Melander för SC-redaktionen
20150129