Välkomna till Svenska Cupen 2015!

Svenska Cupen huvudsida | Lottning, omg 1 | Tävlingsbestämmelser |

467 lag anmälde sig till sist, det känns fantastiskt roligt att vi kan hålla siffrorna uppe så väl i vad som håller på att etablera sig som en av de största cuperna i bridgevärlden!

Prislistan för tävlingen är publicerad på denna sida

Vi kommer att dela ut resebidrag i de fall vi anser det vara tillämpbart. Det finns inget specifikt km-avstånd som berättigar till bidrag, detta med tanke på att förutsättningarna kan variera kraftigt i olika delar av landet. Om ni vill ansöka om resebidrag skall detta göras på förhand och endast via mail till >>e-post .

Ni kommer som lagkaptener kontinuerligt att få information via hemsidan under rubriken ”Svenska Cupen” samt mail. På hemsidan kan även era lagkamrater följa lagets väg i cupen. Informationen som skickas via mail anses vara mottagen i samband med utskicken. Som kaptener är det därför viktigt att ni tillgodogör er all information som skickas ut. Ett tips är att göra det till en vana att skicka vidare dessa mail till era lagkamrater.

Lottning

Lottningen för första omgången finns presenterad här

I ett fåtal fall är det trelagsmöten. Detta innebär att ni som skall spela ett sådant skall möta två lag under spelperioden. Från dessa trelagsmöten går två lag vidare.

Inbjudan till match

I ronderna fram till och med 32 lag kvar är det upp till hemmalaget att bjuda in bortalaget till match och erbjuda dem minst tre olika datum för match senast tre kalenderdagar efter det att spelordningen för aktuell rond offentliggjorts (senast 24.00 den 3/2 2015 i omgång 1).

Fler än tre olika datum behöver hemmalaget inte erbjuda bortalaget och de föreslagna speltillfällena ska företrädesvis vara måndag-torsdag. Lag kan i dessa steg vägra att spela match på lör-, sön- och helgdagar. Lag skall dock ha en tillmötesgående attityd för helgspel, framförallt vid de tillfällen det tillresande laget har betydande reslängd.

Vid matcher där betydande reslängd/-tid förekommer, äger tävlingsledningen rätt att besluta att matchen spelas på en ort någonstans mittemellan, så att båda lagen får ungefär lika lång reslängd/-tid. Dessa bedömningar gör tävlingsledningen efter förfrågan.

Om hemmalaget inte inom stipulerad tid tagit kontakt med bortalaget, övergår bortalaget till att bli hemmalag (och det tidigare hemmalaget blir bortalag), och det är deras skyldighet att senast inom två dagar (senast 24.00 den 5/2 2015 i omgång 1) erbjuda motståndarna tre olika speldatum enligt stycket ovan.

I ronderna fr o m 16 lag kvar (åttondelsfinal) gäller av SBF fastställda speldatum för de olika stegen.

Lag som inte kan spela på med motståndarlaget överenskommet speldatum anses ha förlorat på walk over. Motståndarlaget behöver således inte acceptera ett nytt speldatum, men får om de så önskar.

Ett lag som inte svarat på motståndarnas inbjudan eller inte accepterar något av de föreslagna speldatumen anses ha förlorat på walk over.

Rapportering av match

Rapportering av match sker endast på denna sida
Det är hemmalagets ansvar att rapportera matchresultatet på hemsidan för Svenska Cupen senast det datum som framgår av tabellen för respektive rond. I de fall resultat inte rapporterats i tid har hemmalaget förlorat på walk over oavsett matchresultat.
Bortalaget ansvarar för att kontrollera att de rapporterade resultaten är korrekta. Vid eventuella fel skall Roger Wiklund kontaktas senast 11.00 dagen efter sista datumet för rapportering i varje omgång. Efter detta klockslag görs inga ändringar.

Det är av yttersta vikt att samtliga fält fylls i på ett korrekt sätt.

Trelagsmöten

Trelagsmöten innebär att lagen ska spela två matcher om 24 brickor. Vid trelagsmöten där alla tre lagen vunnit varsin match rankas lagen utifrån differens mellan vunna och förlorade IMP. Vid trelagsmöten räknas två lag som vinnande lag.

Spelperioder och sista speldatum

Omgång Spelording Spelperiod Rapportdatum
          1 31 jan 1-24 feb 25 feb
          2 28 feb 1-24 mars 25 mar
          3 31 mars 1-30 apr 1 maj
          4 7 maj 8 maj-12 juni 13 juni
          5 19 juni 19 juni-24 aug 25 aug
          6 31 aug 1-24 sep 25 sep
          7 30 sep 1-25 okt 26 okt

Samtliga ronder i slutspelet spelas på Bridgens Hus i Uppsala under perioden 12-15 november 2015 enligt nedan:

Omgång Datum Antal brickor
Round of 16 12 nov 32
Kvartsfinal 12 nov 32
Semifinal 13 nov 64
Final 14-15 nov 96

Själva finalen kan komma att flyttas till Scandic Hotel mittemot Bridgens Hus i Uppsala.

Svenska Cupen huvudsida | Lottning, omg 1 | Tävlingsbestämmelser |

Frågor och funderingar avseende Svenska Cupen skickar ni till Roger Wiklund enligt nedanstående kontaktuppgifter:

>>e-post , 019‑277 24 87

Har ni frågor av teknisk natur kan ni skicka dessa till Andreas Jansson: >>e-post

mvh & ett stort lycka till!

Roger Wiklund
Tävlingsledningen Svenska Cupen 2015