Matchens giv - Ge dem inte lillfingret...

  • Mikael Arnberg

… för då tar de ofta hela handen, om de får läge. Så gick det ex. till då Yellow mötte Singelton där Mikael Arnberg såg till att roffa åt sig poäng till det gula laget.

Svenska Cupen, åttondelsfinal, halvlek 2
Uppsala,
2014-11-20
82
98765
Dkn93
D4
EK2
E108652
kn1098
EKkn10943
43
E753
D765
Dkn10
K74
K62
Nord
Öst
Syd
Väst
4X =
Syd giv
Ingen i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
L. Johansson
G. Hammarström
J. Johansson
M. Arnberg
1
Pass
Pass
2
4
Dbl
Pass
Pass
Pass

När Öst balanserade med två ruter tog Arnberg chansen att bjuda utgång med sin spelstarka hand. Balanseringen blev extra dyr då det medförde att Väst spelade ut ruterkung!

Arnberg stal nämligen utspelet och spelade en låg klöver mot bordets dam. Väst hoppade upp med kungen och provade att returnera trumf. Den elaka spaderåttan på bordet var dock väldigt hög och när Arnberg sparade den och vann trumfvändan på handen för att spela klöver till dam och ruterdam med press samt hjärtersak då Öst inte täckte kunde han senare stjäla en klöver med just spaderåttan för jämn hemgång förlorandes ett spader, ett hjärter och ett klöverstick.

På det andra bordet hade Karlsson-Svensson också tagit sig till fyra spader till dubblad taxa. Där valde man att SAT öppna med Syds hand via fyra ruter varpå spelföringen hamnade på Nord. Janne Selberg som var Öst gjorde dock inga misstag i försvaret. Han tog för hjärteress och skiftade dödande till klöverknekt som ställde upp beten för försvaret!