Information från Sundsvallsbridgen

Välkommen till en ny säsong med Sundsvallsbridgen
Du har väl betalt medlemsavgiften på 400 kronor. Om inte så finns information om hur du går till väga på nedanstående länk.
https://www.svenskbridge.se/gl%C3%B6m-inte-medlemsavgiften.

Spelprogram
Måndagar 18.00, 24 brickor inget handikapp
Tisdagar 18.00 spelas ligan enligt särskilt schema. Spelstart den 18 september.
Onsdagar 11.00, 24 brickor inget handikapp, ta med smörgås, kaffe ingår i avgiften.
Torsdagar 18.00, 24 brickor vid partävling och 18 brickor när det spelas barometer. Handikapptävling.
Fredagar spelas Dambridge jämn vecka kl 14.00 med start den 8 september.

Bridgekurs
Ny bridgekurs kommer att starta den 5 oktober. Kursledare kommer att vara Kent Sjöberg. Ambitionen är att vi ska bli fler på kursen i höst och det kommer att genomföras några rekryteringsinsatser. Om du känner någon som är intresserad så be dom återkomma till Kent.

Trivselregler för spel på Sundsvallsbridgen
Anmälan till spel skall göras 10 minuter innan tävlingen skall starta så att tävlingsledaren hinner göra allt förarbete så att tävlingen kommer igång på utsatt tid. Om du är sen kan du ringa in och anmäla dig.
Fr o m den 1 september blir avgiften 60 kronor och vi vill att man swishar in hela avgiften för ett par. Vi vill helst inte hantera kontanter men det är OK att betala avgiften med sedlar. Vi kommer inte att ta emot mynt.
Under själva spelet är vi trevliga mot varandra och hälsar på våra motståndare. Vi försöker hålla ner samtalstonen om man behöver prata under spelet. Efter spelets slut tackar vi våra motståndare. Vi börjar nu inte prata om korten och vad som spelats av alla andra. På det sättet så kommer inga onödiga upplysningar till andra par som ska spela brickan.
Vi respekterar rondtiderna och om Tävlingsledaren påskyndar spelet så respekterar vi det. Vi vill inte gärna dela ut straffpoäng för sent spel.
Det finns ett regelverk för bridgespel och bland annat så står det att man ska använda sig av en systemdeklaration så att motståndarna kan se vad vi spelar för system. Använd dig av en sådan. Det kan även vara bra för din egen del att läsa på systemet.
Reglerna ändras ibland och fr o m den 1 september ändras alerteringsreglerna, läs mer om det här.https://svenskbridge.se/nyheter/169231

Årsmöte
Årsmötet hålls i bridgelokalen måndagen den 18 september kl 17.00. Motioner till årsmötet skall lämnas in senast den 11 september. Det går bra att skicka det som e-post till kent.sjoberg.07@gmail.com

Lycka till med bridgen!

Styrelsen för Sundsvallsbridgen