Upplägg/datum för SM/DM tävlingarna 2021/2022

Vi hoppas på ett mycket bättre och coronafritt bridge år 21/22! Nedan finner ni en beskrivning hur vi tänker genomföra SM/DM tävlingarna säsongen 21/22 om inte smittskyddsläget gör det omöjligt.

Alla DM/SM par tävlingar
Vi behandlar alla dessa tävlingar lika. Detta innebär att
• Vi har kval till alla tävlingar och om man har minst 50 % i kvalet så får man spela finalen.
• Det går att köpa in sig till dessa finaler mot dubbel bordsavgift. Det är 400 kr per par vid normal avgift och 800 kr per par om köper in sig till finalen (gratis för juniorer).
• Alla finaler går på S:t Erik
• Alla finaler går på rekommenderat speldatum från SBF
Om det blir som vi hoppas dvs. många par som kvalar i alla klasser så kommer inte alla att möta alla i finalen. För att uppnå tillräcklig sportslig rättvisa seedas i så fall fältet utifrån aktuell rankingpoäng.

DM lag
Inga stora förändringar. DM lag max ruter, DM Lag max spadernål och kval DM lag öppen klass genomförs på samma sätt som tidigare säsonger. Det är fortsatt möjligt att köpa in sig till DM finalen till dubbel taxa, 1 600 kr.

Startavgiften är endast 200 kr per lag för DM lag max ruter och DM lag max spader. Vi kommer i marknadsföringen lyfta fram den låga startavgiften. För en hel dags bridgespel med 42-48 lagda brickor inkl. IAF är det väldigt billigt!
Kval till öppen klass kostar 400 kr per lag och ytterligare 400 kr vid en ev. final.

DM par max ruternål
Anordnas samtidigt med DM par finalen. Startavgift 200 kr per par.

Nyhet! DM-HighLow
Spelas på Norrort, max 36 par. Först till kvarn! Startavgift 400 per par. Minst en i paret får ha högst ruternål. Prispengar 5000-3000-2000 till de tre första paren vid fulltecknad tävling. Motivet för att arrangera denna tävling är att få fler ruterspelare att vilja spela DM finaler. Prispengarna är för att få även eliten intresserad.

Datum
3 oktober DM damer
28 november DM mixed
6 februari DM veteran
11 februari sista anmälningsdag DM lag direktfinal
12 februari DM kval lag max spader och öppen klass
12 februari DM final max ruter
19-20 februari DM lag final
27 mars DM final HighLow
24 april DM par final
24 april DM par max ruter final