Medlemsnytt juli 2020

Hej alla bridgevänner!

Även om det ännu bara är i början på juli, börjar vi alla ändå att fundera på hur det ska bli med bridgespel i Stigtomta till hösten i dessa ”coronatider”.

Vi i styrelsen har börjat med vår planering och kommer att behöva medlemmarnas synpunkter till och under årsmötet.

Årsmötet kommer att hållas den 31 augusti kl. 18.30 i NTO lokalen i Stigtomta.

I lokalen kommer vi att ställa stolarna så glest som möjligt. Vi har handsprit tillgänglig och kommer i övrigt att ordna det i lokalen så vi kan förhindra eventuell smittspridning så långt som möjligt. Alla får hjälpa till med att ”hålla avstånd”. Om du är sjuk, ber vi dig att stanna hemma och framföra dina åsikter på annat sätt.

Något spel efter mötet är i skrivande stund inte planerat, men om några känner för spel är lokalen bokad hela kvällen. Eventuellt fika får man då ta med sig själv.

Det vi vill ha medlemmarnas synpunkter på är:

  • Ska vi ha något spel på klubben under hösten?

  • I så fåll, hur ska vi då minimera riskerna för smitta?

Det finns plastskive-kryss som skydd att köpa och ställa på borden se kryss i plast . Dom kostar 800 kr/bord, men Anders tror att vi kanske kan tillverka dem själva. Är detta något för oss?

  • Ska vi begränsa antalet spelare per kväll, så att vi kan ställa bridgeborden glest?
  • Inget fika med bröd kommer att serveras, eventuellt brygger vi gemensamt kaffe. Vad tycker du?

Förbered dig och välkommen till årsmötet!


Övrig information:

  • Bibehåll din bridgeform och spela på BBO (Bridge Base Online) på Internet. Det är inte så svårt som du kanske tror, många i klubben gör det redan. Jag kan på rak arm räkna upp 14 st i klubben, men har nog ändå glömt någon. Du kan alltså spela med din partner i partävlingar på BBO. Information om partävlingar har du här. Behöver du hjälp att komma igång kan du höra av dig till mig (Dan Sundström).

  • Nybörjarkurs i bridge kommer att starta den 30 september, ev. senare om coronaläget kräver det. Benny Lindholm kommer att vara kursledare. Annonsering på hemsidan och via sociala medier kommer inom kort. Informera gärna dina vänner som vill gå kurs. De kan lämna intresseanmälan till Benny på tel. 072 370 68 70 eller via Hubbebubba@gmail.com