Skåneserien 2019-2020, nya förutsättningar.

Inte oväntat ställer coronaviruset fortfarande till stora problem överallt och det påverkar även våra möjligheter till bridgespel.

Det innebär bland annat att det inte har varit möjligt att spela skåneseriematcher på ett bra tag. I division 1 ska de flesta lagen ha tre matcher kvar och i division 2-4 ska det vara två matcher kvar för de flesta lagen. Tidigare har vi förlängt perioden för att spela matcherna fram till den 31 maj. Men i nuläget är detta inte realistiskt. Därför kommer det nu nya förutsättningar, med förhoppningen om att serierna ska kunna avslutas och en ny säsong kan påbörjas senare i höst.

-Spelperioden för alla matcher säsongen 2019-2020 förlängs till den 31 augusti.

-Matcherna får spelas när som helst och i valfri inbördes ordning.

-Inga regler för användande av reserver gäller. Det innebär att ni fritt får använda spelare som spelar eller har spelat i andra lag om det behövs. Ni får även använda spelare från andra klubbar utan förbehåll. Allt för att underlätta bestämmande av matcher, men förhoppningsvis kan ni spela med ordinarie lag så långt det går.

För att få till speldatum för matcherna gäller att båda lagen ska vara aktiva för att försöka bestämma matchdag. I första hand ska hemmalaget kontakta bortalaget och föreslå matchdagar, men om inte så får bortalaget höra av sig. Det är dock inte troligt att detta kan komma igång tidigast någon gång i maj och mer sannolikt ännu senare.

Målsättningen är dock att, om möjligt, avsluta Skåneserien i största möjliga utsträckning. Allt ovanstående är naturligtvis avhängigt av vilka direktiv som vi får från myndigheter och SBF m fl.

Skåneserien