Segern till BK Zonen igen!

Söndagen 7/4 spelades Allemansträffen för 59:e gången i ordningen. Precis som förra året gick segern till BK Zonen, denna gången i kraft av Lars Olsson och Anders Holmgren

Lars och Anders gick ut hårt genom att över eller runt 70% fram till lunch. Möjligen inträdde en smula paltkoma efter maten då de i några ronder tappade ner till ca 65%, men med en stark slutspurt säkrade de segern på komfortabla 69,45% - hela 6% före tvåorna. Om de inte vunnit pris i totala listan, hade de vunnit spurtpriset istället!

Detta om man tittar på scratch-listan - men Allemansträffen spelas traditionsenligt med handicap, och där var det betydligt tuffare. Då segrarna har ett handicap på runt 15 medan tävlingens handikapp var ca 30, hade de ett ganska stort poängavdrag, men lyckades ändå hålla undan mot silvermedaljörerna Gun Bellander och Yvonne Tolf. Tredjeplatsen kneps av Leif Larsson och Kerstin Landerö.

Allemansträffen spelades även i år simultant på 4 orter; Trelleborg, Malmö, Helsingborg och Kristianstad. Heatsegrare på de lokalt beräknade resultatlistorna med handicap var som följer:

Ort Heatsegrare
Malmö Gun Bellander - Yvonne Tolf
Trelleborg Lars Olsson - Anders Holmgren
Helsingborg Birger Persson - Torgny Eklund
Kristianstad Per-Erik Pettersson - Gert Fors

Fullständig resultatlista:
Slutställning, totalt

Individuella heat:
BK Bridgehuset/Skånes BF, Malmö
BK Zonen, Trelleborg
BK Tre Sang, Helsingborg
Kristianstads BK, Kristianstad

Den kompletta prislistan för 2024: Prislista 2024

Grattis alla!