Nystart i Skåneserien 2020-2021. Uppskjutet!

Till alla lag som spelade i Skåneserien förra säsongen.

(längre ner finns två frågor som jag gärna vill ha svar på)

Tyvärr avbröts förra årets Skåneseriesäsong i förtid p g a Covid-19. Det innebar samtidigt att det inte gick att presentera några rättvisande serietabeller som kan ligga som grund för en serieindelning för kommande säsong.

Skåneserien har spelats i mer än 60 år och tanken är att den ska fortsätta trots avbrottet. Därför får alla lag som deltog förra året en inbjudan till spel för en ny säsong.

Förhoppningsvis kommer det att se ungefär likadant ut som tidigare, men med en del förändringar.

-Det kommer tills vidare att tillåtas att matcher avgörs genom spel på BBO. Utgångspunkten är dock att matcher så långt som möjligt ska spelas live om förutsättningarna tillåter det.

-Serien kommer att starta något senare än vanligt. Division 1 tidigast i oktober och division 2-4 tidigast i mitten av oktober. Eventuellt kommer serien att fortsätta lite längre på våren, kanske till mitten av juni. Men allt detta beror på hur många lag det blir i respektive grupper och serier.

-Det kommer att tillåtas att matcher skjuts upp p g a Covid-19, under förutsättning att detta meddelas till TL. Det kommer även att tillåtas att matcher spelas utanför ordinarie spelperioder (dvs även i förväg).
-Utöver detta är regelverket mm ungefär som tidigare.

-Serieindelningen för 2020-2021 kommer i första hand att grundas på förra året, men även på önskemål från lagen som vill spela nästa säsong. Vid behov kan även lagens spelstyrka påverka indelningen.
Utifrån dessa förutsättningar så undrar jag om ert lag vill fortsätta att spela i Skåneserien säsongen 2020-2021.

Två frågor som jag önskar att ni alla svarar på:
-Vill ditt/ert lag fortsätta att spela i Skåneserien?
-Är ni beredda på att spela matcher på BBO om omständigheterna kräver detta?

Skicka ert svar till e-post skanes.bf@telia.com