Molin-Molin Skånska Mästare 2024

Medan MFF krossade AIK på hemmaarenan Eleda Stadion, krossade äkta paret Molin motståndet på sin hemmaarena, BK Bridgehuset, under söndagens Skånska Mästerskap för par, öppen klass.

Krossade är kanske att ta i en smula då det var jämnt i toppen in i det sista, och fyra par kunde vinna tävlingen. Själva tävlingen, som också är kval till SM, vanns dock av Björn Ohlsson-Peter Olofsson. Dessa herrar, liksom fjärdeplatsarna, representerar klubbar utanför Skånes gränser (Sölvesborgs BK, respektive Överums BK) och spelade därför endast om kvalplatser till SM, inte det Skånska Mästerskapet.

Peter Molin och Monica Molin kan således titulera sig Skånska Mästare, grattis!

På tredje plats i tävlingen, och således Skånska Silvermedaljörer, hittar vi Pierre Carbonnier och Håkan Tjärnemo från BK Lavec. Fjärdeplatsen kneps av Johan Bennet i par med Thomas Andersson, som alltså båda representerar Överums BK. Bronsmedaljen i distriktsmästerskapet går därför till Lars Jeppsson och Jan-Åke Ohlsson, Ystads BS.

21 par kom till start efter ett sent återbud och det spelades under söndagen 42 brickor. 21 par är en ökning med 50% jämfört med förra året, och Skåne har i år sju (!) platser till SM-semifinalen i Örebro till sommaren. De återstående platserna togs av Jan Clementsson - Peter Fredin, BK Lavec, och Peter Moricz - Håkan Myrhagen, BK Bridgehuset - BK Sekvens, S-torp.

Grattis och lycka till i Örebro!

Slutresultat