Kent & Göran vann Allemansträffen LVIII, 2023

26 mars 2023 hölls den årliga och anrika tävlingen Allemansträffen för 58:e gången, och segrarna i år heter Kent Borg och Göran Andersson från BK Zonen.
På andra plats hittar vi Jenny Olsson och Magnus Wegestål från Malmö BK, och bronspengen kneps av Pierre Carbonnier och Jan Gutenwik spelandes för Lunds BK respektive Malmö BK.

Att tävlingen, som spelas med nationellt handikapp, verkligen gör skäl för sitt namn - att vara till för ALLA - visas inte minst av det faktum att de fem första platserna togs av såväl 52-handikappare som minushandikappare - samt en i-medlem (dvs en spelare som nyligen gått bridgekurs för första gången). En fantastisk mix av spelare!

Fullständig resultatlista

Tävlingen föregicks av sedvanliga kvalifikationsperiod, där 603 (!) par deltog, varav 116 par kvalificerade sig för finalspel. Efter en del sena avhopp och tillhörande påfyllnad med reservpar blev startfältet slutligen 106 par, som spelade 42 brickor med silverstatus.

Även i år spelades Allemansträffen som en simultantävling på fyra orter (arrangörsklubb inom parantes): Trelleborg (BK Zonen), Malmö (BK Bridgehuset), Kristianstad (Kristianstads BK) samt Helsingborg (BK Tre Sang Helsingborg) med löpande resultatrapportering efter 12, 24, 36 samt 42 brickor.

Samtidigt som vi spelade tävlingen simultant, beräknades även de individuella heaten var för sig, utan inblandning av resultat från de andra orterna. I de lokala tävlingarna segrade således:

Trelleborg: Marguerite Treijner - Per-Olof Treijner
Malmö: Ildiko Lang - Tomas Lindqvist
Kristianstad: Sune Andersson - Rolf Abrahamsson
Helsingborg: Ola Svensson - Karl-Otto Waara

Det kan tyckas förvånande att totalsegraren inte segrar lokalt på ”sin” ort, men det har sin naturliga förklaring i att det lokala heatet finns bara ca 1/4 av samtliga spelade resultat i tävlingen, och det får ofta sådana effekter.