Riga invites to Jurmala 14-18 augusti

Riga invites to Jurmala avslutades med en partävling över 72 brickor under lördag-söndag med 56 deltagande par.
3 par med svenska spelare deltog, bäst gick det för Peter Fredin som tillsammans med danske Henning Ostergaard slutade på 5:e plats.
Svenska placeringar:
5.Peter Fredin - Henning Ostergaard
7.Jonas Petersson - Jan Selberg
44. Frederic Wrang - David Wrang
Resultat partävling

Lördag 17 augusti

Hammarshark Deluxe vann sin semifinal med 41.1 -15 och fick möta lag Vitas med spelare från Ryssland och Litauen i finalen. Vitas hade med sig 1.1 imp i carry och tack vare det kunde de vinna 0.1! imp över Hammershark i en mycket jämn match. Hammershark Deluxe - Vitas 12 - 12.1.
Resultat final

Fredag 16 augusti

Efter 9x8 ronder kval är det klart för semifinaler i lagtävlingen. Hammershark Deluxe slutade på 2:a plats i kvalet och spelar semifinal mot Don Julio med spelare från Lettland, Finland och Island.
Nya Bridgeskolan slutade på 10:e plats och får vila resten av dagen.
Resultat kval

Torsdag 15 augusti

I den inledande tävlingen för 24 inbjudna par slutade Peter Fredin på andra plats tillsammans med danske Henning Ostergaard. Vinnare blev Mikhail Krasnosselski och Georgi Matushko från Ryssland.
2. Peter Fredin - Henning Ostergaard
4. Krister Ahlesved - Catharina Ahlesved
19. Jonas Petersson - Jan Selberg
20. Frederic Wrang - David Wrang
Resultat

14-18 augusti spelades den internationella turneringen Riga invites to Jurmala med svenskt deltagande.

Spelet inleds på onsdagen med en partävlingen för 24 inbjudna par. Torsdag - fredag spelades en lagtävling och Riga invites to Jurmala avslutas sedan med en öppen partävling lördag-söndag.

Svenskt deltagande:

Partävling för inbjudna par

Tävlingarna inleds på onsdagen med en partävling för 24 inbjudna par över 7x4 brickor.
För Sverige deltar:
Peter Fredin - Henning Ostergaard (Danmark)
Frederic Wrang - David Wrang
Jonas Petersson - Jan Selberg
Krister Ahlesved - Catharina Ahlesved

Lagtävling

Torsdag-fredag spelas en lagtävling med hittills 25 anmälda lag.
Man spelar nio kvalronder á 8 brickor i format Gröna Hissen.
De fyra främsta lagen spelar sedan semifinal o vinnarna där slutligen final. Semifinal och final över 12 brickor.

Hammershark Deluxe: Frederic Wrang och David Wrang, Tommy Birkelund (Norge), Tomas Ruth (Norge)
Riga Invites:Maija Romanovska, Janis Bethers, Peter Fredin, Henning Ostergaard
Nya Bridgeskolan: Jonas Petersson, Jan Sehlberg, Krister Ahlesved, Catharina Ahlesved