RF rapport 2017

Micke Melander representerade Svenska Bridgeförbundet vid Riksidrottsmöte i Karlstad 19-21 maj.
Som vanligt hade Micke förberett sig på bästa sätt för att få in bridgen i RF. Efter ett antal tidigare avslag blev denna gång beskedet att man skjuter upp besluten till Riksidrottsmötet 2019.
Fram till dess ska man se över definitionen av idrott samt vilka krav man ska ha på förbund som ansöker om medlemskap. Se mer information på denna sida

Annat som avhandlades var bl a något man kallar Strategi 2025 där RF och SISU kommer att bedriva ett intensivt idéarbete. Ett av de stora problemen många förbund har är att de har en pyramid med bred bas och väldigt smal elit, likt en triangel. I idéarbetet arbetar man med tesen att man ska idrotta hela livet och vill bredda triangeln till en rektangel. Mer om Strategi 2025
Från bridgens sida avviker vi här kraftigt från övriga förbund, vilket man är synnerligen avundsjuka på. Likaså är vi unika då vi är helt generationsövergripande samt kan ta med i princip vilka funktionshindrade som helst utan att behöva byta tävlingsarena eller form – alla tävlar på samma villkor.

Den som vill se vad hände i Karlstad kan kika på denna sida
Det hela inleds med beredningen och 46 minuter in i klippet behandlas bridgen.
RF:s samtliga nyheter från mötet finns på denna sida

Micke berättar även att många kom fram efter hans framförande och tyckte att vi hade en mycket bra presentation över vår verksamhet och sport, kul!
Utöver det utökades vårt kontaktnät och vi har ytterligare några sympatisörer för framtiden.

Nästa Riksidrottsmöte arrangeras i Jönköping 2019. Om villkoren för medlemskap förändras är det kanske dags för bridgens inträde i RF.