BBO en möjlighet - med begränsningar

Nora Bridge har de senaste veckorna ordnat några bridgetävlingar på BBO. I början var det ovant för de flesta, men efter några testtävlingar, kändes det som om de flesta, inklusive arrangörerna hade fått in rätt teknik. Men så kom tävlingen i tisdags, som vi helst skulle vilja glömma. Tanken är dock att dra lärdom av den misslyckade tävlingen.

När man spelar bridge på nätet, har man mycket mindre kontakt med varandra än när man träffas i bridgelokalen. Nu sitter man hemma vid sin dator, surfplatta eller annan enhet och undrar varför man inte är kvar vid tävlingen eller varför tävlingen plötsligt inte kommer igång mer över huvudtaget. Det är därför vi vill ge er lite insyn i hur vi jobbar och varför vi gör så.

BBO-tävlingarna i Nora har blivit möjliga som följd av ett samarbete mellan tre bridgeälskare från tre olika klubbar, nämligen Irene Håberger, Johan Grönkvist och Patric Langevoort. Irene ordnar allt, förutom den tekniska biten på BBO. På självaste tävlingsdagen, skapar Johan en tävling på BBO. Patric anpassar tävlingen så att det passar oss (antal brickor, speltid per bricka, antal deltagare, etc.), han är tävlingsledare under tävlingen och sammanställer snabbt en resultatlista som innehåller allas riktiga namn.

Vi är jättetacksamma att Johan vill skapa en tävling åt Nora BK. Visst hade det varit smidigare om Patric kunde göra det, men BBO ger inte fler användare de rättigheterna sedan coronakrisen började. Efterfrågan är stor och kommer från hela världen.

Ett annat hinder är att man inte kan spela med ett ojämnt antal par. Nu har vi fått höra att det går och att lösningen är att inte ställa in ett maximalt antal minuter per bricka. Risken är då att man får vänta längre än vi anser är trevligt. Det är dock inte heller trevligt att behöva tacka nej till ett par som är sugna att spela. Vi kommer att testa den varianten på kommande tävlingar.

Nyligen har BBO infört en ny begränsning på grund av att antalet användare har ökat enormt i och med Coronakrisen. Ingen tävling får börja mellan kl 19.00 och 01.00. Därför är det viktigt att vi kommer igång innan kl 19.00.

Är tiden utsatt till 18:30. Anmäl dig i god tid.

Mvh
Patric.