Ingen succé för testet med ljud och bild på BBO

Lite personliga reflektioner efter att vi testat ljud och bild på BBO.

Vi provade att spela med ljud och bild på den testkväll BBO erbjöd och det blev tyvärr ingen succé.
Viktigt att komma ihåg att det var en betaversion vi testade och förhoppningsvis har även BBO detekterat bristerna och rättar till dem.

En del av att det inte blev så bra kan ha varit vår ovana vid detta. Alla verkade inte sett och/eller förstått att man skulle klicka på en knapp där det stod ”Tag plats” ovanför de fyra rutorna där respektive spelare fick sin videobild. Utan att klicka på denna knapp sattes inte ljud och bild upp.

Men en del andra problem var t.ex. att man inte fick ljud och bild i samtliga ronder utan i några fick man inte detta trots att man hade klickat på nämnd knapp. Förhoppningsvis bara en bugg de rättar till.
Det blev ingen fördel alls av att ha bild och ljud när motståndarna inte hade det, bara lite struligt där man försökte kolla om de hörde att man pratade.

De som spelade via Padda eller telefon kunde inte få med ljud och bild vilket vi heller inte vet om det komma en lösning för framöver. Vissa hade fast ansluten PC utan vare sig kamera eller mikrofon och även då blir man givetvis utan ljud och bild.

En nackdel är att man hör sin medspelare så man får vara försiktig med vad man säger så man inte säger något man inte borde sagt, som att nämna något kort man har, något om sina bud etc.
En riktigt stor nackdel blir det om motståndarna spelar utan ljud och bild för då kan man obehindrat prata om vad som helst utan att dessa hör. En dröm för eventuella fuskare, vilket vi dock förhoppningsvis inte har några med på våra spel.

Så lite buggar att fixa för BBO, men sedan får vi fundera ändå på om vi ska använda detta då alla kanske inte kommer att ha möjlighet att få till ljud och bild i sina paddor/telefoner/datorer utan kamera och mikrofon.