Inbjudan till årsmöte samt en del annan intressant information

Hej allihop,

Styrelsen hoppas att alla medlemmar är friska och har det bra trots dessa tuffa tider. Vi vet att många saknar att får spela ”riktig bridge”, dvs vid de gröna borden i bridgelokalen. Samtidigt är det ett trettiotal som spelar mer eller mindre ofta på klubbens tävlingar på BBO. Detta är givetvis inte riktigt samma sak som att spela i lokalen men där är ett mycket trevligt och bra alternativ och har även en del fördelar, som att utspel från fel hand, revoke och en del annat inte kan förekomma. Vi ser gärna att fler deltar i dessa tävlingar, så välkomna att anmäla er, ni som ännu inte provat.

Nedan kommer en del information om hösten:
1. Årsmöte
2. Spel i lokalen
3. Guldsimultan
4. Arosserien/Lagserie
5. Fortsatt spel på BBO

1. Årsmöte
Årsmötet kommer att hållas i lokalen kl 18.00 måndagen den 2/11. Vi kommer att göra allt vi kan för att säkerställa att vi håller korrekta avstånd till varandra etc. Vi bjuder som vanligt på fika, men i dessa tider blir det en kaka (inslagen i plast) som tillbehör så om någon vill ha en smörgås får ni ta med denna själva.
Dagordning för årsmötet bifogas som bilaga.
Till årsmötet har inga motioner inkommit, däremot en proposition från styrelsen som föreslår ändringar i stadgarna. Ändringarna har främst initieras av att klubben ska vara öppen för samtliga som vill spela bridge med oss, så länge man följer de regler vi har. I stadgarna står idag att klubben främst är till för ABB-anställda och att icke ABB:are kan bli medlemmar först efter godkännande från styrelsen. Samtidigt inträffade en situation efter förra årsmötet att vi saknade en suppleant och stadgarna anger att dessa måste vara två, medan antal ledamöter ej är fastslaget. Vi har alltså inte följt våra stadgar under föregående år och vill därför göra en förändring. Vi vill också uppdatera lite annan information när vi ändå föreslår förändringar.

Föreslagna ändringar:
a) §1 & §4 Vi tar bort skrivningen med att medlemmar ska vara ABB-anställda.
b) §2 Vi ändrar till ”Svenska Bridgeförbundet”, vilket är förbundets nuvarande namn
c) §8 Vi fastställer antal ledamöter till 6 st. och antal suppleanter till minst 1 st. samt skriver också in att styrelsemöten kan ske på olika sätt, bl.a. digitalt
d) §11 vi lägger till klubbens hemsida som ett media att bjuda in till Årsmöte med.
e) §12 vi byter ut att motioner ska vara inlämnade senast 3 veckor före årsmötet, vilket är ett ”flytande datum” till att dessa ska vara inlämnade senast första augusti.

2. Spel i lokalen
Vi startar med spel i lokalen på måndagar, med start direkt efter årsmötet den 2/11 kl 18.30. Därefter spelar vi i lokalen på måndagar och fortsätter med spel på BBO på torsdagar. Vi kommer att ställa ihop 4 st. bord till ett för att säkerställa korrekta avstånd till varandra samt spela med en ”oanvänd” bricka vid varje bord, detta genom att vi duplicerar brickorna så vi kan ställa en kasse med en uppsättning om 24 brickor vid varje bord. Brickorna kommer att läggas minst en vecka före tävlingen för att säkerställa att brickor och kort ej berörts på minst en vecka före tävlingen.

3. Guldsimultan
Det kommer att spelas 4 st. guldsimultantävlingar under hösten/våren. Dessa ger guldpoängsmöjlighet både på klubbtävlingen och på totalen. De tre bästa tävlingarna per person räknas också in i en totallista för simultanen. Regler, se denna länk.
Spelet sker i lokalen på samma sätt som vanliga måndagstävlingar, se punkt 2 ovan. Dagar enligt nedan. OBS!!! Första tävlingen är redan den 4/11.
Onsdag 4 november 2020
Tisdag 16 februari 2021
Måndag 8 mars 2021
Torsdag 8 april 2021

4. Arosserien/Lagspel
Vi har beslutat att inte spela någon Arosserie i höst. Däremot planerar vi att starta en ny ”Arosserie” i vår, men då vi inte tror på någon återgång till det normala läget redan då kommer vi att spela med endast en division och då troligen i en Gröna hissen variant. Dessutom kommer vi att spela en lagserie på BBO för de som inte vill spela i lokalen (eller kanske vill spela i båda serierna). Vi kommer att spela varannan torsdag i serien på lokalen och de andra torsdagarna i serien på BBO. Ta gärna ett snack med de du brukar spela med och se om ni vill deltaga i en av dessa eller kanske t.o.m. i båda. Vi kommer senare i höst att gå ut med en förfrågan om vilka lag som vill deltaga.

5. Klubbtävling BBO
Vi spelar som vanligt fram till sista tävlingen i oktober och sedan blir det endast torsdagar. Nästa tävling är imorgon 12/10.

Vi hoppas alla får en fortsatt trevlig höst,

Skickat den: 
11 okt 2020 kl 12:58