Klubben öppnar för spel med vidtagna försiktighetsåtgärder

Styrelsen har beslutat att öppna klubben för spel en kväll i veckan, med start torsdag 8 oktober 2020. Därefter kommer spel att ske på onsdagskvällar. Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet med SBF:s riktlinjer för tryggt spel under den pågående Coronapandemin med vidtagna försiktighetsåtgärder. Till exempel spelar vi bara på ett begränsat antal bord (7 st), med långt mellanrum mellan borden. Alla bord är utrustade med bordskryss i plast, så att varje spelare har sitt eget utrymme avskilt från övriga vid bordet. Varje bord kommer att ha separata brickset, så inga brickor skickas runt i lokalen. Vi minimerar också onödiga förflyttningar i lokalen genom att se till att så många par som möjligt sitter still, och så få par som möjligt går runt mellan ronderna.

Tävlingsledaren har ett stort ansvar för att tävlingen genomförs enligt de framtagna riktlinjerna, men varje medlem har också ett stort ansvar att göra allt för att minska risken för att smitta sprids. Till exempel är det inte tillåtet att komma till spel med minsta sjukdomssymtom, det är viktigt att hålla god handhygien och att sprita händerna ofta, och det är viktigt att man som medlem hela tiden tänker på att hålla avstånd till de övriga i lokalen.

Föranmälan krävs, och kan bara ske via webbsidan (se Kommande tävlingar). Inför varje tävling behöver vi veta exakt hur många par som kommer eftersom individuella brickset läggs till varje bord. För att hinna med att lägga brickorna behöver tävlingsledaren två dagar på sig innan tävling, varför föranmälan stänger måndag kväll (midnatt). Klubbmedlemmar i Åsa/Frillesås bridgeklubb ges förtur att anmäla sig, vilket innebär att fram till söndag kväll (midnatt) får enbart spelare från Åsa/Frillesås anmäla sig. Om det finns platser kvar efter söndag kväll, får vem som helst anmäla sig fram till att anmälan stänger måndag kväll. Om det blir fullt (max 14 par) upprättas automatiskt en reservlista, och det kan vara bra att bevaka denna reservlista ifall det blir sena avanmälningar (till exempel vid sjukdom). Inga jourspelare finns.

Film som visar hur du anmäler dig via webbsidan.

Vi serverar ingen fika så länge pandemin pågår. Var och en får ta med sig fika om så önskas. Det kommer att bli en bensträckare på ca 10 minuter i mitten av varje tävling. Under pandemin dras klubben med ökade omkostnader, och hittills obefintliga intäkter - av detta skäl kommer vi fortsatt att ta 50 kr i startavgift trots att ingen fika serveras. Vi hoppas på förståelse för detta.

Vi hoppas på ett stort intresse för onsdagsbridgen och ser fram emot att börja spela igen!

Styrelsen

Följande riktlinjer är framtagna av styrelsen, och punktlistan ska gås igenom före spelstart av tävlingsledaren:
• Du får inte komma till spel med minsta sjukdomssymtom. Om så sker kommer TL att avvisa dig från lokalen och anmäla dig till SBF:s Disciplinnämnd (krav från SBF).
• Håll 1,5-2 m avstånd under hela tävlingen, särskilt vid förflyttningar, in- och utpassering i lokalen samt vid toalettbesök.
• Undvik onödiga förflyttningar i lokalen. Sitt gärna ned på din plats så mycket som möjligt.
• Håll god handhygien och sprita gärna händerna mellan varje rond.
• Betalning enbart i form av spelkuponger eller jämna pengar. Ingen växel hanteras.
• Brickor finns utplacerade vid varje bord. Nord hanterar och kontrollerar att det blir rätt (allas ansvar att hjälpa till).
• Rondbyte sker enligt TL:s anvisning. Tänk på att hålla rondtiderna (titta på klockan).
• Individuell budlåda samt deklarationskort används (och flyttas mellan ronderna). Deklarationskortet ska hängas upp på plastskärmen synligt för motståndaren.
• När sittepar ska svänga svängs istället brickorna. Den person som från början sitter Nord hanterar därmed Bridgemate under hela tävlingen.
• När resultat ska godkännas i Bridgemate ska displayen hållas tydligt för motståndaren som kontrollerar korrekthet och säger att Nord kan godkänna.
• Bensträckare på 10 minuter mitt i tävlingen, ingen fika serveras.
• Priser i form av spelkuponger kommer att vara framlagda på disken vid köket efter tävlingens slut.