Inbjudan till DM-lag den 27-28 februari, 2021.

Anmälan här

Inbjudan till DM för lag!

I vanliga fall startar kvalet i DM-lag redan i början av oktober. Men p g a Covid-19 kommer det tyvärr inte att bli så i år. Normalt sett är vårt kval uppskattat och rättvist, men det bedöms som att det inte är tillräckligt många lag som kan eller vill genomföra kvalet med nuvarande förutsättningar.

Därför är det beslutat att kval och final i DM-lag kommer att se annorlunda ut denna säsong.

Anmälan sker som vanligt på hemsidan. Om upp till max 16 lag anmäler sig senast den 14 februari kommer en final spelas direkt den 27-28 februari. Alla möter alla och det blir ca 100-120 brickor beroende på antal lag.
Om fler än 16 lag anmäler sig kommer det att bli ett kval den 27-28 februari. Därifrån kommer de 10 bästa lagen gå till en final som spelas den 20-21 mars. Hur många lag som därifrån går vidare till semifinal beror på hur många lag som deltar och hur SBF:s kvoter ser ut.

Startavgiften i kvalet är 700 kronor per lag för två dagars spel. Går man till final den 20-21 mars (om fler än 16 lag spelar i kvalet) tillkommer ytterligare bordsavgifter för finallagen. Om man inte vill spela finalen så kan man avstå och då går platsen till nästa lag i resultatlistan.

Med andra ord ska de som vill gå långt i DM (och kanske senare även SM) vara förberedda på att det kan bli spel både den 27-28/2 och 20-21/3 (detta gäller om minst 17 lag anmäler sig).

OBSERVERA att ovanstående kan påverkas av hur det utvecklas med Covid-19.