DM, öppna par, ny information (uppdaterat).

Coronaviruset ställer till mycket problem för oss på alla sätt, så även inom bridgen.

Tanken var att vi skulle genomföra sju kval till DM öppna par och därefter spela en DM-final i Munka Ljungby den 26 april. Nu blir det tyvärr inte så. Tre kval har blivit färdigspelade (BK Tre Sang, Munka Ljungby BS och Kristianstads BK), BK Zonen har spelat rond 1 av 2 och tre kval har blivit inställda/uppskjutna (Malmö BK, Ystads BS och Hässleholms BK). Nu ser det annorlunda ut och för närvarande gäller detta under förutsättning att det blir genomförbart:

-Nytt datum för DM-finalen blir lördagen den 13 juni och spelas på BK Bridgehuset i Malmö. Svenska Bridgeförbundet har förlängt perioden för distrikten att spela sina DM-finaler senast den 14 juni.

-De kval som är genomförda/påbörjade gäller som uttagning till DM-finalen och kvoten för antal finalpar räknas ut baserat på föregående års siffror (avrundat uppåt).

-Om möjlighet ges kommer fler kval att kunna spelas fram till senast den 24 maj. Klubbar som planerar kval måste anmäla detta senast den 10 maj.

-För de par som inte har haft möjlighet att spela i något kval och för de par som inte har tagit sig vidare i avgjorda kval, ges ändå möjlighet att spela DM-finalen genom öppen anmälan.

Par som har tagit sig vidare via genomförda kval får starta i DM-finalen för en reducerad startavgift (360 kronor). Par som inte har kvalat in ges ändå möjlighet att starta i DM-finalen för ordinarie startavgift (500 kronor).

Antal par i DM-finalen för avgjorda kval:
BK Tre Sang 6, BK Zonen 6, Munka Ljungby BS 3, Kristianstads BK 3, fjolårsvinnarna 1. Detta ger totalt 19 finalplatser. Utöver detta kan alltså par som vill spela finalen anmäla sig fritt upp till maximalt 48 par. I finalen kommer det att spelas 46-62 brickor.
Turordning om fler än 48 par anmäler sig:
1 Par som kvalat in via klubbkval och fjolårsvinnarna (f n 19 platser)
2 Par/spelare som tidigare inte har deltagit i något kval
3 Par/spelare som tidigare har deltagit i något kval, men inte gått vidare

Allt detta ovan beror på kommande utveckling och om det är möjligt att spela en DM-final den 13 juni. Kval och DM-final är också underlag för hur många platser som Skånes BF får i SM-semifinalen som ska spelas på Bridgefestivalen i början av augusti. Men det är för tidigt att säga något om hur det blir med detta så nya beslut får tas senare om det behövs.