70-års Jubileum


Den 28 september firade Nora Bridge 70-års jubileum.

Så var det gjort. Och det blev bra till slut, efter många och långa diskussioner. Jag vill börja med att tacka Jubileumskommittén för allt arbete före, under och efter festen. Stor tack till er! Att det blev så trevligt beror också på alla trevliga medlemmar som kom (38) och var på bästa festhumör.

Maten var god men köttet var segt*. Maten var lite försenade också, det berodde på ett trafikhinder och inte något, som någon kan lastas för. Strömavbrott fick vi också. Och när vi skulle fotograferas då hade 7 i 70 ramlat på sniskan. Trots det var festhumöret på topp för alla.

Vi inledde festligheterna med snittar och bubbel. Därefter spelade vi vanligt parspel. I pausen serverades kaffe och tårta. Spelat vanns av Leo & Rolf. I pausen mellan spel och middag hade vi en tipstävling med 12 a, b, c - frågor. Det var frågor från de gångna 70-åren. Svåra frågor tyckte många men alla uppgifterna var hämtade från vår hemsida. De som vann hade 9 rätt. En av frågorna var: När kom den första kvinnliga ledamoten in i styrelsen? Och det var inte förrän 1990. Nu har det vänt! Ordförande, sekreterare och kassör, festkommitté, valberedning och en av revisorerna är kvinnor. Men fortfarande har männen stort försprång när det gäller huvuduppgiften – att spela BRIDGE.

Under middagen hade vi en trubadur som sjöng och spelade. Några roliga historier fick vi också höra. När cirka hälften hade tackat för sig och lämnat festligheterna var vi 17 kvar som ville spela lite mera. Berit är en av våra bästa kvinnliga spelare, lovade bort sig till 3 andra spelare men vi fick ihop det ändå. Vi bildade 4 lag och spelade 2 * 8 brickor under tiden som Britt-Marie diskade och plockade undan.

På söndag när det var dags för mera städning. Takfläkten hade varit på hela natten. Under natten hade en av vingarna lossnat. Det hade kunnat sluta illa men Slutet Gott, allting Gott.

2024 är det 75-årsjubileum, det ser vi fram emot och då blir det lottade par eller något annat kul.

Fotnot: Köttet var segt. Detsamma var det på en av stadens restauranger på fredagslunchen också. Där bad serveringspersonalen om ursäkt och frågade om de kunde erbjuda något annat. Vi hade inte den möjligheten. Vi fick mat från Lindesberg. Men det kan ändå vara att köttet kom från samma leverantör.